Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Doprava

Hrozby stávkou uspěly. Železničáři budou moci využít "režijku" i na jižní Moravě

Radní Jihomoravského kraje schválili podmínky smlouvy s Českými drahami (ČD), která umožní zaměstnancům ČD jezdit vlaky ČD i na jižní Moravě na zaměstnanecké jízdenky, tzv. režijky. Smlouva mezi krajem a dopravcem, která je platná od 1. ledna, to...

Na jihu Moravy každoročně klesá počet silnic v havarijním stavu

Jihomoravští silničáři chtějí letos do oprav silnic druhých a třetích tříd investovat stovky milionů korun. Doufají, že ještě získají peníze jak od Jihomoravského kraje, tak od státu prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury. Uvedl...

Nový strop i pokladny, ale lavičky nikde. V odbavovací hale brněnského nádraží se dá čekat jedině "na stojáka"

Přesně rok trvaly opravy brněnského nádraží a odbavovací hala se dočkala nového stropu i více pokladen. Sednout si však není kde, protože v hale nejsou žádné lavičky. Při čekání mohou cestující využít jen malou dočasnou čekárnou, uvedl na svém...

Sníh a ledovka potrápila o víkendu přes dvacet řidičů. Dnes ráno pro mladého řidiče letěl i vrtulník

Během víkendu na jihomoravských silnicích potrápil déšť, sníh a ledovka přesně dvaadvacet řidičů. Dnes ráno mezi Podivínem a Lednicí havaroval jednadvacetiletý řidič. Z auta ho musela vyprostit hasiči a záchranáři letecky transportovat do nemocnice.

V Brně se od dneška dá napojit na městský okruh od Bystrce

Řidiči, kteří nemohli několik měsíců najet v Brně od Bystrce přímo směrem na Pisárky na velký městský okruh, se od dnešního poledne dočkali. Silničáři dostavěli obslužnou komunikace, která napojení zajistí, řekl ČTK ředitel brněnského závodu...

Na Žabovřeské se od příštího týdne změní doprava

Od pondělí příštího týdne se změní organizace dopravy na Žabovřeské. Řidiči jedoucí z Bystrce na Hlinky teď pojedou po obslužné komunikaci mezi stávající silnicí a řekou. Po silnici I/42 ve směru na Hlinky se pojede v protisměru.

AKTUÁLNĚ: V Bílovicích nad Svitavou srazil vlak člověka. Zasahovat musí i vrtulník

V Bílovicích nad Svitavou na trati mezi Adamovem a Brnem srazil vlak člověka. Podle zprávy Českých drah se osoba pohybovala v kolejišti, bližší info zatím není známé.

Na Poříčí od zítra začínají přestavby parovodů, řidiči budou muset počítat s uzavírkami

Přestavba parovodů dorazila na Poříčí. Od zítra budou muset řidiči počítat s dopravním omezením v křižovatce Poříčí a Náplavka ve směru od Vídeňské. Uzavírky se postupem prací budou měnit.

Mezi Brnem a Břeclaví jel vlak rychlostí 200 km/h. Je to první krok k rychlejším českým železnicím

Od loňského prosince Správa železnic testuje trať mezi Břeclaví a Vranovicemi, kde by vlaky měly jezdit rychlostí 200 km/h. Je to jeden z prvních kroků k rychlejším českým železnicím a odstranění horní hranice 160 km/h.

Tuřanské letiště překonalo hranici půl milionu cestujících, nejčastěji lidé míří do Londýna

Zájem o lety z Brna stále roste a loni tuřanské letiště odbavilo přesně 543 633 cestujících. Oproti roku 2018 počet cestujících narostl o téměř devět procent. Největší zájem je o lety do Londýna.

Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.