Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně vypukl dopravní chaos. Dělníci rozkopali Zvonařku

V Brně znovu o něco více zkouší trpělivost motoristů. Pomyslné polínko pod kotel tentokrát přiložili dělníci ve frekventované ulici Zvonařka, kde opravují povrch. Kvůli úpravám jezdí řidiči pouze jedním pruhem. Problémy potrvají až do konce prázdniny.

Práce na silnici u Zvonařky a okolních ulic Opuštěná, Uhelná a Plotní začaly o víkendu. Pravé dopravní komplikace ale vypukly teprve se startem nového týdne, kdy mnozí řidiči vyrazili v deštivém počasí do práce, na nákupy nebo k tamnímu autobusovému nádraží. Po cestě je překvapili dělníci, kteří se věnují opravě povrchu, kvůli čemuž projíždějící trčeli nejen ve špičce v dlouhých kolonách.

„Do 31. srpna dělníci částečně uzavřou Opuštěnou v úseku Uhelná – Zvonařka a Zvonařku v úseku Opuštěná – Plotní. Zakázané bude levé odbočení ze Zvonařky a Opuštěné do Trnité. Od 5. do 18. srpna bude omezený jeden jízdní pruh na Trnité u budovy autobusového nádraží,“ popsala Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu na webu kopemezabrno.

Práce na Zvonařce, které má svědomí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), rozdělili silničáři do více etap. Od půlky srpna projedou lidé Trnitou pouze v jednom pruhu ve směru od Opuštěné na Uhelnou. Ke konci měsíce stavebníci kompletně uzavřou Trnitou v ústí do Opuštěné. Očekává se, že konec prací nastane teprve před začátkem školního roku.

V Brně číhá nová dopravní past. Dělníci kopou na dálnici D1, aby měla šest pruhů

Dlouhé kolony, netrpěliví řidiči a nekonečné čekání. To je téměř každodenní nepříjemná realita na dálnici D1 Brně. Stavbaři nyní extrémně zatížený úsek mezi křižovatkami Brno-centrum a Brno-jih rozšíří ze čtyř na šest pruhů. Práce s sebou ale...

Brno je plné uzavírek 

Brno je přes léto doslova napěchované uzavírkami a omezeními. Problémy hlásí denně motoristé z brněnské D1, kde se usídlili pracovníci na téměř dva roky, aby rozšířili  jízdní pruhy. Přes prázdniny pokračuje stavba velkého městského okruhu na Tomkově náměstí i v Žabovřeské ulici, přestavba Bauerovy ulice, stavba protipovodňových opatřeních v ulici Poříčí a oprava mostu Otakara Ševčíka. Lokalitami proto jezdí motoristé pouze jedním pruhem v každém směru.

Pracuje se také v Hradecké ulici, jež je hlavní výpadovkou na Svitavy. Snížil se tam počet pruhů, kterými lidé jezdí. Stejné omezené platí také ve Sportovní ulici. Další problémy jsou i na dalších dopravních tepnách. Do konce srpna potrvají práce v Bohunické ulici, na Staré dálnici, Renneské třídě a Štursově, kde pro změnu stavebníci odejdou až ke konci října. 

„Je velmi obtížné vše zkoordinovat tak, jak bychom si přáli, protože nestaví jen město, ale také kraj nebo Ředitelství silnic a dálnic a do provozu zasahují i některé projekty soukromých subjektů. Situaci ztěžuje i proces výběru zhotovitele, který se často zdrží a celý projekt se pak posouvá na časové ose zcela jinam. A ovlivňuje nás i to, pokud některý ze subjektů získá větší finanční podporu, než očekával, a proto se pustí do více projektů v jednom roce,“ vysvětlila brněnská Markéta Vaňková (ODS).

Výsledky ankety (7.8 – 7.9) : Byly dopravní uzavírky v Brně dobře zkoordinované?

Celkem hlasovalo6738 čtenářů

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Uzavírky, Omezení, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Enzym Pyrát

Pěkně nám to nalajnovala.

Úterý, 8. srpna 2023, 16:48Odpovědět

Roland von Wagen

Na tom magistrátu snad fetujou či co.

Úterý, 8. srpna 2023, 03:39Odpovědět

Baron Kocharovski

:-DDD že by?! :-DDD

Úterý, 8. srpna 2023, 14:03Odpovědět

V Brně vypukl dopravní chaos. Dělníci rozkopali Zvonařku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.