Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na brněnské letiště se vrátil přes léto život. Lidé cestují jako před covidem

Tisícové davy dovolenkářů míří přes léto na brněnské letiště, které se přes prázdniny stalo vyhledávaným místem pro odlet na dovolenou. Cestující létají z moravské metropole podobně intenzivně jako v dobách před covidem. Nejraději lidé mizí do Egypta nebo Bulharska.

Přes 350 tisíc lidí si našlo cestu na přistávací a odletové plochy v brněnských Tuřanech. Podle vedení letiště jsou letošní statistiky dokonce lepší než v roce 2019. Tehdy vyjelo z Brna do světa o šedesát tisíc cestujících méně.

„Aktuální čísla odbavených cestujících napovídají tomu, že je o létání z Brna zájem. A to nás samozřejmě těší. Jen v červenci jsme odbavili téměř 160 tisíc cestujících. Toto číslo vynikne ještě více v porovnání s loňským červencem, kdy jich bylo v Tuřanech odbaveno 101 tisíc,“ uvedl Radek Lang, vedoucí úseku přepravního provoz.

Mezi velmi rušné měsíce patřil i zejména červen, kdy číslo odbavených cestujících vystoupalo na více než 111 tisíc. To je více než poloviční nárůst oproti loňskému roku 2022. 

K lepším číslům přispěla i rozšířená nabídka destinací cestovních kanceláři. Celkem nabízí 29 lokalit. Za odpočinkem létají turisté na několik řeckých ostrovů, Turecka, na španělskou Mallorcu nebo Bulharska. Nově si mohou naplánovat pobyt a letět přímo z Jihomoravského kraje na Fuerteventuru, Madeiru nebo do Černé Hory. Kromě charterových letů má Brno dvě pravidelné linky. Vedou do italského Bergama nebo Londýna, kam aktuálně společně s Egyptem nebo Bulharská jezdí nejvíce pasažérů. 

Brněnské letiště vyšle dovolenkáře do Černé Hory

Zažehnout motory, poslední kontrola a start. Z Brna odcestovalo první letadlo do destinace Tivat v Černé Hoře. Na palubu letadla Embraer 165 nasedlo sedmadevadesát cestujících, kteří zahájili sezonu dovolených. Brněnské letiště letos očekává...

 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letiště Brno

Štítky Brno, Cestování, Letiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnské letiště se vrátil přes léto život. Lidé cestují jako před covidem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.