Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnské letiště vyšle dovolenkáře do Černé Hory

Zažehnout motory, poslední kontrola a start. Z Brna odcestovalo první letadlo do destinace Tivat v Černé Hoře. Na palubu letadla Embraer 165 nasedlo sedmadevadesát cestujících, kteří zahájili sezonu dovolených. Brněnské letiště letos očekává rekordní zájem.

Z tuřanského letiště v Brně si v letošní letní sezoně mohou cestující vybrat z devětadvaceti destinací. Kromě běžných dovolenkových zemí, ke kterým patří Řecko nebo Egypt, nabízí letiště i úplné novinky. Na dovolenou odtud mohou lidé odletět třeba na Madeiru nebo do Tivatu v Černé Hoře. Personál se chystá na vysoký zájem a očekává rekordních 600 tisíc dovolenkářů.

Novou spolupráci navázalo brněnské letiště například s černohorskou aerolinií Air Montenegro, která dopravila první cestující nové pravidelné sezonní linky. „Air Montenegro bude létat dvakrát týdně, ve čtvrtek a v sobotu. V provozu zůstane do poloviny září,“ řekl Drbně vedoucí úseku Přepravní provoz Letiště Brno-Tuřany Radek Lang.

Už v minulosti patřila Černá hora do seznamu míst, kam z Brna létala pravidelná linka. Před čtyřmi lety se mohli cestující podívat do hlavního města Podgoricy, nyní se dostanou až k Jaderskému moři. „Letovisko Tivat se řadí mezi místa, která dokáží uspokojit i turisty z řad velmi náročných. Skvělým benefitem je také délka letu, který trvá necelou hodinu a půl,“ řekl vedoucí zákaznického prodeje letecké společnosti Air Montenegro Dejan Pizurica.

V loňském roce mířili turisté z Brna nejčastěji do tradičních dovolenkových destinací, jako jsou Španělsko, Řecko, Bulharsko, Turecko nebo Egypt. Letiště v Tuřanech odbavuje především charterové lety. Pravidelná linka létá z Brna pouze do Londýna a italského Bergama. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky letní sezona, dovolená, Letiště Brno-Tuřany, Černá Hora, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště vyšle dovolenkáře do Černé Hory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.