Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nad jižní Moravou se přeženou bouřky doprovázené silným větrem a kroupami, varují meteorologové

Meteorologové ohlásili v několika regionech výstrahu před silnými bouřkami, která platí také pro jižní Moravu. Výstraha je aktuální od pondělního odpoledne až do půlnoci na úterý. Lidé by měli být připraveni na intenzivní déšť doprovázený silnými nárazy větru.

Bouřky budou podle meteorologů postupovat relativně pomalu k východu, může v nich spadnout kolem třiceti milimetrů za krátký čas. „V celkovém úhrnu do zítřejšího rána není vyloučeno v kombinaci s nočním deštěm ojediněle i přes padesát milimetrů srážek,“ popsali pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu na sociální síti X.

V bouřkách se objeví také nárazy větru kolem sedmdesáti kilometrů v hodině a ojediněle i kroupy o velikost do dvou centimetrů. „Později odpoledne a večer k nám pravděpodobně ještě postoupí linie slábnoucích bouřek z Bavorska, která částečně ovlivní jih našeho území zejména nárazy a dalšími, spíš už trvalejšími srážkami,“ doplnili meteorologové.

V závislosti na rozložení a intenzitě očekávaných srážek může docházet k výraznějšímu kolísání hladin menších toků. „Vzhledem k aktuálnímu nasycení je zvýšená pravděpodobnost kolísání u toků odvodňujících zejména Českomoravskou vrchovinu a také Jeseníky a Beskydy,“ uvedli odborníci.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky ČHMÚ, bouřka, kroupy, vítr, výstraha, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad jižní Moravou se přeženou bouřky doprovázené silným větrem a kroupami, varují meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.