Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Prodejci už si mohou zajistit místo na letošních adventních trzích. Brněnské Vánoce oslaví jubilejních sto let

Přestože ještě nezačalo ani léto, přípravy na Brněnské Vánoce jsou již v plném proudu. V polovině května odstartoval výběr prodejců, kteří obsadí vánoční stánky na náměstí Svobody a na Dominikánském náměstí. Zájemci mohou o své místo na trzích zabojovat jednak v klasickém výběrovém řízení, jednak v elektronické aukci.

Na zdařilé Vánoce je podle mluvčí brněnského turistického centra Hany Bánovské velký důraz kladen každoročně, nicméně letos je tento tlak posílen dvěma důležitými milníky. Nejenže jihomoravská metropole v tomto roce oslaví již sté jubileum od založení veřejných vánočních stromů na náměstí Svobody, ale získala také titul Evropské hlavní město Vánoc 2024. 

 

Brněnské Vánoce se zalíbily v cizině. Nejlepší v Evropě, chválí město mezinárodní porota

Brno získalo hlavní cenu v soutěži o Evropské hlavní město Vánoc, která vznikla v roce 2017. Mezinárodní porota oceňuje v kategorii nad sto tisíc obyvatel města, která propagují křesťanské hodnoty. Jak velká byla konkurence ale pořadatelé...

„Výběr kvalitního, pestrého a lokálního sortimentu na stáncích je velmi důležitým atributem vánočních trhů, a proto mu věnujeme velkou pozornost. V první fázi od 14. do 23. května přijímáme přihlášky do aukční síně pro gastronomické stánky včetně barů a Zimního baru. Samotná aukce pro přihlášené zájemce pak proběhne 30. května od 15 hodin,” uvedla ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková. Doplnila, že vyvolávací ceny stánků zůstanou pro tento rok stejné jako loni.

Elektronická aukce podle turistického centra zaručuje absolutní transparentnost a také celé výběrové řízení významně zrychluje. Zájemci mohou v reálném čase sledovat vývoj cen a své nabídky dle toho upravovat. Po skončení dražby jsou také hned známy výsledky a odpadá zdlouhavé otevírání obálek a hodnocení nabídek.

Druhý nejhezčí strom, hořící pařez i otevřené dvorky. Užijte si Brněnské Vánoce!

Brněnské Vánoce jsou 2. nejlepší Vánoce na světě. Hned po těch vašich doma. Tvrdí jejich pořadatelé a lákají na tradici i moderní přístup. Čtyři náměstí a jedno nádvoří zůstávají, přibývají však i nová místa a zážitky. Víte o Brněnských Vánocích...

Na náměstí Svobody bude letos umístěno celkem 59 prodejních stánků, do systému elektronické aukce jich spadá 28. Dražit bude možné malé a velké gastro, bistra, bary a speciální bary. Samostatně se draží Zimní bar. Na Dominikánském náměstí se elektronická aukce týká 4 stánků. 

Standardní výběrové řízení obálkovou metodou na zbývající sortiment probíhá od 17. do 30. května, podávání přihlášek se uzavírá ve 14:00 hodin. Zájemci mohou posílat své nabídky pro 31 stánků na náměstí Svobody, z toho 21 s dárkovým sortimentem, 9 s prodejem balených potravin a 1 charitativní stánek. Na Dominikánské náměstí se touto formou budou vybírat 4 gastronomické stánky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky Brno, Brněnské Vánoce, vánoční trhy, konkurz, stánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodejci už si mohou zajistit místo na letošních adventních trzích. Brněnské Vánoce oslaví jubilejních sto let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.