Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Druhý nejhezčí strom, hořící pařez i otevřené dvorky. Užijte si Brněnské Vánoce!

PR článek

Brněnské Vánoce jsou 2. nejlepší Vánoce na světě. Hned po těch vašich doma. Tvrdí jejich pořadatelé a lákají na tradici i moderní přístup. Čtyři náměstí a jedno nádvoří zůstávají, přibývají však i nová místa a zážitky. Víte o Brněnských Vánocích všechno? 

Víte, že strom na náměstí Svobody tradičně pochází z lesů v okolí Bílovic nad Svitavou? 

Brnem znovu rezonuje zásadní otázka adventního období...Svoboďák nebo Zelňák? V TIC BRNO, který je organizátorem Brněnských Vánoc, mají jasno. „Je rozdíl, jestli strom pochází ze zahrady, jako je tomu u vánočního stromu na Zelném trhu, nebo z lesa, jako již po 99. ten na náměstí Svobody. Máme 2. nejhezčí strom v Brně. Hned po tom na Zelňáku. Ale pro nás vždy byl, je a bude tím prvním u nás a pravděpodobně i ve střední Evropě,” vysvětlila Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO, s odkazem na tradici vánočních stromů sahající do roku 1924. Pod stromem tradičně najdete pokladničku Českého červeného kříže, jejíž výtěžek pomáhá dětem, tak jak tomu bylo už při založení této tradice. 

Víte, že na nádvoří Staré radnice najdete gastronomický ráj? 

Centrem všeho gurmánského dění budou letos Gourmet Vánoce na nádvoří Staré radnice. Originální nabídku i doprovodný program si připravuje 9 podniků z gastronomického průvodce Gourmet Brno. Ochutnáte zde tedy výběr toho nejlepšího z Brna. Vyzkoušet budete moct například teplou vánoční sangriu, pečené marshmallow, jablka v županu anebo třeba kimchi zelňačku. Podniky také chystají speciální tematické dny, takže se sem můžete vracet každý týden.

Víte, že Brněnské Vánoce každý rok nabízí zbrusu novou kolekci hrnků pod stromeček?

TIC BRNO každý rok přichází s novou vánoční kolekcí. Tu klasickou, ve vizuálu Brněnských Vánoc, zdobí nezaměnitelný hravý “pohádkovo-folklórní” styl výtvarnice Venduly Pucharové Kramářové. A kromě slíbených plecháčků si můžete koupit třeba čokoládu, mentolky, přívěsky nebo plátěnku. 

A konečně ten hořící pařez, který hořel 21. srpna 2012 v Kohoutovicích a vědělo o tom celé Brno. Jako svíčka snad bude bezpečnější a hasiče nikdo volat nebude. Zapálit si můžete taky svíčku ve tvaru brněnského orloje nebo pavilonu A. Nechybí ani limitovaná série koulí z orloje s fluorescenčním pigmentem. Takže hurá do města na trhy nebo na web dárky z Brna

Víte, že letos mají Brněnské Vánoce rozšířenou realitu?

Vyzkoušejte si ji přímo v ulicích Brna kdekoli, kde najdete plakáty Brněnských Vánoc se speciálním QR kódem. Stačí vám jen váš chytrý telefon!

A dál?

  • Víte, že na dvorku Domu pánů z Kunštátu bude stát Architektonický betlém?
  • Víte, že Brno jako první město u nás zavedlo na trhy plošně systém vratných kelímků?
  • Víte, že z vyhlídkového kola je v případě dobrého počasí vidět až do Obřan?
  • Víte, že na Zelném trhu najdete nejvíc prodejních stánků?
  • Víte, že až dopijete na trzích svůj drink, můžete darovat vratnou zálohu za svůj kelímek na dobročinnost?

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Vánoce, TIC, Program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý nejhezčí strom, hořící pařez i otevřené dvorky. Užijte si Brněnské Vánoce!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.