Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnské Vánoce se zalíbily v cizině. Nejlepší v Evropě, chválí město mezinárodní porota

Brno získalo hlavní cenu v soutěži o Evropské hlavní město Vánoc, která vznikla v roce 2017. Mezinárodní porota oceňuje v kategorii nad sto tisíc obyvatel města, která propagují křesťanské hodnoty. Jak velká byla konkurence ale pořadatelé Brněnských Vánoc zatím neví.

Brněnské Vánoce se Turistického informačního centra města Brna (TIC Brno) a radnice městské části Brno-střed staly v posledních letech vyhledávanými nejen Brňany a lidmi z okolí, ale do města v adventu přijíždějí i lidé z jiných regionů Česka a také ze zahraničí. Před letošním zahájením uvedla ředitelka TIC Brno Jana Janulíková, že vánoční trhy jsou akcí, která se stala pro příjezdový turistický ruch jednou z klíčových. V jak velké konkurenci Brno uspělo, není podle webu soutěže zřejmé. TIC se nyní snaží tuto informaci získat.

V hodnocení porota Brno nazvala ‚kreativním vánočním drahokamem“, který přitahuje turisty a má významné sociální a ekonomické dopady na město. „Hlavní témata, která jsme v přihlášce akcentovali a která byla vysoce oceněna, byla lokálnost a solidarita. Dlouhodobě spolupracujeme s místními prodejci, umělci, hudebníky, designéry, výrobci, ale také zapojujeme brněnské firmy a instituce. Tato spolupráce vytváří na Brněnských Vánocích neopakovatelnou autentickou atmosféru," uvedla Janulíková.

Vánoce v Evropě jsou podle organizátorů obdobím zvláštního významu, jehož jádrem jsou hodnoty integrace, tolerance, soužití a míru. V Brně získal v posledních letech silnou roli i dobročinný aspekt. Už řadu let lidé najdou v Brně o Vánocích trhy na náměstí Svobody, na Zelném trhu a na Moravském náměstí. Letošní novinkou jsou nově uspořádané trhy na posledním ze zmíněných míst, které bylo podle odborníků zdařile revitalizováno, a pořadatelé na něj letos poprvé umístili i oválné kluziště.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky Brno, Vánoce, Evropa, advent, TIC, svátky, trhy

Brněnské Vánoce se zalíbily v cizině. Nejlepší v Evropě, chválí město mezinárodní porota  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.