Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Podchod pod brněnským nádražím je po požáru kompletně uzavřený

Podchod pod brněnským hlavním nádražím je po sobotním požáru uzavřený kompletně, řekla dnes mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová. Elektroinstalace je poškozená do té míry, že v celém podchodu nelze svítit. Původně hasiči po požáru uvedli, že bude uzavřená jen část pod obchodním domem Letmo, kde hořely tři prodejní stánky. Délku uzávěry nelze nyní podle Navrátilové odhadnout.

Lidé, kteří jsou zvyklí chodit podchodem od Vaňkovy a obchodního domu Tesco, k vlakům nebo k tramvajím a do historického centra, tak musejí jít po povrchu pod železničním viaduktem. Na místě jsou podle Navrátilové stále pracovníci, kteří zjišťují přesný rozsah škod a odklízejí následky požáru. Brněnské komunikace jsou správcem podchodu. Majitelem je město, které bude rozhodovat o tom, co se bude v podchodu v nejbližších dnech dít.

Oheň zachvátil stánky v sobotu v brzkých ranních hodinách, hasiči jej dostali pod kontrolu po 20 minutách. Vzhledem k denní době se požár obešel bez vážných následků. Zplodin se nadýchali tři kolemjdoucí a jeden hasič. Důvodem požáru byla závada na elektrospotřebiči. Předběžně odborníci vyčíslili škodu na dva miliony korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky MHD, podchod, požár, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Bilík

Brněnské komunikace nezklamou. Elektroinstalaci osvětlení lze vždy parciálně zprovoznit. Zvláště pak, když se jedná o liniové osvětlení.

Úterý, 14. května 2024, 20:46Odpovědět

Emil Figl

Markéta uklízela

Úterý, 14. května 2024, 08:33Odpovědět

leo podstanický

jak k tomu došlo

Úterý, 14. května 2024, 08:18Odpovědět

Podchod pod brněnským nádražím je po požáru kompletně uzavřený  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.