Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další nemocnice na jihu Moravy zakazují návštěvy kvůli chřipce

Nemocnice Znojmo zakáže od středy veřejnosti návštěvy kvůli stále většímu počtu akutních respiračních onemocnění v Jihomoravském kraji. Ucedla to mluvčí nemocnice Petra Veselá. Stejné opatření už od dnešního dne přijala také brněnská Úrazová nemocnice, která o tom informovala na internetových stránkách, návštěvy nesmějí ani do lůžkové části soukromé nemocnice SurGal Clinic.

Hygienici koncem týdne uvedli, že je kraj na prahu chřipkové epidemie. Mezi 1,2 milionem obyvatel kraje je kolem 20.000 nemocných lidí s akutními respiračními nemocemi a chřipkou. Návštěvy už zakázaly nemocnice v Kyjově, Břeclavi a Hustopečích.

Nemocnice ve Znojmě zakáže návštěvy plošně od středy až do odvolání na všech lůžkových odděleních. „Snažíme se tímto zákazem chránit naše hospitalizované pacienty a také personál, který se o ně stará. Prosíme příbuzné pacientů, aby zákaz respektovali," uvedla Veselá.

Ode dneška platí zákaz v Nemocnici Kyjov, od pondělí jej zavedly nemocnice v Hustopečích a Břeclavi. Brněnská soukromá nemocnice SurGal zakázala návštěvy už v pondělí, od úterka je zakázala i brněnská Úrazová nemocnice.

Dvě největší brněnské nemocnice návštěvy nezakážou

Na druhé straně zatím k zákazu návštěv nesáhne Fakultní nemocnice Brno, uvedl její mluvčí Pavel Žára, a podle mluvčí Dany Lipovské ani Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

Hygienici v pátek uvedli, že je kraj na počátku chřipkové epidemie. Na 100.000 obyvatel připadá 1711 nemocných s akutním respiračním onemocněním nebo chřipkou. Hygienici však každoročně upozorňují, že počty mají pouze z ordinací lékařů. Je tedy možné, že nemocných může být i více, jen ještě zatím nevyhledali odbornou pomoc.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, epidemie, jižní Morava, zákaz návštěv, nemocnice, návštěva, Morava, Petra Veselá, Nemocnice Znojmo, Jihomoravský kraj, Nemocnice Kyjov, Břeclav, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další nemocnice na jihu Moravy zakazují návštěvy kvůli chřipce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.