Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým hlasem brněnské MHD může být kdokoli, začíná soutěž

V květnu příštího roku bude mít brněnský dopravní podnik již hotové nové nahrávky do provozovaných tramvají, trolejbusů a autobusů. Dnes vyhlásil výběrové řízení, které určí mluvčího notoricky známých hlášení. Soutěž s názvem "Příští zastávka" je otevřena všem a hlavním požadavkem na uchazeče je příjemný hlas a dobrá čeština. Za každé slovo pak dostane vítěz deset korun.

Druhého května zemřela ve věku 72 let rozhlasová hlasatelka Jarmila Černocká, která dlouhé roky namlouvala hlášení v dopravních prostředcích obsluhujících Brňany. Dopravní podnik se nyní rozhodl najít nový hlas městské dopravy a výběrové řízení otevřel všem.

Z lidí přihlášených do soutěže bude na základě zaslaných nahrávek přesně určených vět vybráno komisí přepravce pětadvacet nejlepších, kteří budou následně soutěžit na facebookovém profilu organizace o přízeň veřejnosti. Pět nejúspěšnějších uchazečů pak předstoupí před komisi zadavatele a ten vybere celkového vítěze. Odměnou mu bude 20.000 korun za namluvení dvou tisíc slov a také samozřejmě nezpochybnitelná prestiž. Hlavní váhu při posuzování finálové pětky budou mít barva a posazení hlasu, artikulace a řeč bez vad a dialektu.

Veškeré podrobnosti a dokumenty k výběrovému řízení najdete na stránkách Dopravního podniku města Brna.

Štítky tramvaje, Brno, doprava, dpmb, hlas, hlášení, trolejbusy, mhd, soutěž, výběrové řízení, Dopravní podnik města Brna, Jarmila Černocká

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým hlasem brněnské MHD může být kdokoli, začíná soutěž  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.