Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Poblíž Moravské zemské knihovny v Brně vznikne nová zastávka MHD

Cesta do Moravské zemské knihovny nebo na magistrátní odbory na Kounicově 67 bude výrazně pohodlnější. Město vybralo projektanta, který v blízkosti obou institucí navrhne novou zastávku MHD. K její realizaci by mělo dojít už příští rok, město za novou zastávku zaplatí zhruba půl milionu korun.

Poblíž Moravské zemské knihovny v Brně nově vznikne obousměrná zastávka MHD. Bude opatřena nástupními ostrůvky, které obslouží jak tramvajové, tak trolejbusové linky. Ostrůvky budou bezbariérové a podél jízdních pruhů opatřeny zábradlím.

Do knihovny je to nyní od zastávky i půl kilometru

O vybudování zastávky se uvažuje už od roku 2001, kdy v místě vznikla nová budova Moravské zemské knihovny. V jejím sousedství sídlí také odbor dopravně-správních činností, kam si lidé chodí vyřizovat řidičáky nebo přepis vozidla. „Místo sice obsluhují jak tramvajové, tak trolejbusové linky, ale leží téměř uprostřed mezi zastávkami MHD a docházková vzdálenost k němu je z některých i 500 či 600 metrů,“ popsala situaci primátorka Markéta Vaňková.

Nová zastávka bude stát zhruba půl milionu

Brněnští radní včera vybrali pro zastávku zhotovitele, bude jím firma F.E.D., s. r. o. Zakázka vyjde město na zhruba půl milionu korun. „Cenu se nám podařilo vysoutěžit asi o sto tisíc nižší, než jsme předpokládali,“ poznamenal radní pro investice David Grund. Samotná realizace zastávky by mohla proběhnout už příští rok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MZK

Štítky doprava, zastávka, MHD, MZK, Moravská zemská knihovna, investice, knihovna, městská hromadná doprava, Brno, Markéta Vaňková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

Tramvajová zastávka bude jen v jednom směru? (podle toho plánku.)

Čtvrtek, 12. března 2020, 15:55Odpovědět

Poblíž Moravské zemské knihovny v Brně vznikne nová zastávka MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.