Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tříkrálovou sbírku na jižní Moravě zahájil biskup Vojtěch Cikrle

Třináct tisíc koledníků se na jižní Moravě a v části Kraje Vysočina zapojí do Tříkrálové sbírky, kterou dnes v Brně zahájil požehnáním na Petrově biskup Vojtěch Cikrle.

To řekla mluvčí Diecézní charity Brno Diana Tuyet-Lan Kosinová. Sbírka se uskuteční po celé republice. Největší dobročinná kampaň s patnáctiletou tradicí potrvá dva týdny. Loni se v Jihomoravském kraji a části Vysočiny vybralo 19,3 milionu korun, v celé zemi 83 milionů. Obě částky byly rekordní.

Peníze budou sbírat v terénu děti s dospělým doprovodem do kasiček.  Přejí lidem vše dobré a zároveň je prosí o dar na pomoc potřebným. Přispět bude možné i na doprovodných akcích, které se v rámci sbírky uskuteční. Je to například Tříkrálový čaj 6. ledna v Blansku, ve stejný den Tříkrálový průvod na velbloudech v Břeclavi, který se už o den dříve uskuteční v Hodoníně. V Boskovicích se 8. ledna odehraje Tříkrálový koncert, který bude ve stejný den i v Kuřimi.

"Naše služby bychom bez finančních darů Tříkrálové sbírky nemohli vůbec poskytovat. V této době, kdy lidí v nouzi přibývá a dotace ze strany státu a samosprávy na naši činnost jsou nejisté, pro nás představují dárci velkou naději," uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman. Dodal, že by to nefungovalo ani bez dobrovolného úsilí koledníků.

Nasbírané peníze chce charita použít na rekonstrukci Denního stacionáře Effeta v Brně pro lidi s mentálním postižením a autismem, na podporu služeb pro lidi bez domova nebo na krizové ubytování, dále pro seniory, pečovatelskou službu, hospicovou péči nebo na školní obědy chudým dětem.

"Peníze z loňské sbírky posloužily například blanenské charitě na provoz telefonické Linky důvěry, tišnovské charitě na vybavení a osobní náklady na péči pro lidi s mentálním postižením, na nákup nábytku a cvičné kuchyně pro lidi s mentálním postižením, autismem a dalším organizacím," vyjmenovala Kosinová.

Zdroj: ČTK

Štítky církve, sociální, charita, Brno, Jihomoravský kraj, Vojtěch Cikrle, Kraj Vysočina, peníze, Petrov, Oldřich Haičman, Diecézní charita Brno, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkrálovou sbírku na jižní Moravě zahájil biskup Vojtěch Cikrle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.