Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedenáctá Noc snů na Mniší hoře

Páteční večer bude po zavírací době zoologické zahrady patřit chronicky nemocným a handicapovaným dětem. Již pojedenácté prožijí na Mniší hoře Noc snů a čeká je bohatý program plný zážitků a splněných přání. Pozvané děti mají tento večer vstup do zoo bezplatný i s rodiči a sourozenci a stávají se v tento večer jedinými návštěvníky zoo.

Téměř 1000 dětí a jejich doprovod se v pátek 5. června v zoologické zahradě setkají nejen se zvířaty a chovateli, ale uvidí také ukázky psovodů Městské policie Brno a členy Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje s jejich technikou. Plnit sny bude také program na pódiu u Dětské zoo, kde od 18:00 do 21:00 vystoupí dlouholetí partneři Zoo Brno a adoptivní rodiče brněnských zvířat: Divadlo Koráb, kapela Noví Kaskadéři, dětský soubor Komíňáček, Abanico a taneční skupina Mimi Fortunae.

Celý večer doplní výtvarné dílny, malování na obličej a jízda na ponících. Děti si budou moci pohladit kozy, ovce, potěžkat si parohy nebo pštrosí vejce a svézt se na poníkovi. „Je to každý rok krásný zážitek nejen pro děti a rodiče, ale i pro zaměstnance zoo. Jsme rádi, když se u nás dětem líbí a jsme vždy mile překvapeni z jejich reakcí a zvídavých dotazů,“ říká vedoucí vzdělávacího úseku Zoo Brno Lenka Bochníčková.

Noc snů (Dreamnight at the Zoo) pořádají zoologické zahrady celého světa vždy první pátek v červnu. Je určena pro chronicky nemocné a postižené děti. První Noc snů se uskutečnila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, věnována byla dětem z tamní kliniky dětské onkologie. Zakladatelem a předsedou Dreamnight at the Zoo Foundation je Peter van der Wulp ze Zoo Rotterdam.

Tisková zpráva

Štítky zoologická zahrada, Zoologická zahrada Brno, Hasičský záchranný sbor, Brno, Lenka Bochníčková, Jihomoravský kraj, Rotterdam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáctá Noc snů na Mniší hoře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.