Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno zasáhla silná bouřka, hasiči hlásí přes padesát výjezdů

, aktualizováno 16. srpna 2021, 23:12

Jižní Moravu zasáhly dnes k večeru silné bouřky. Nejvíce počasí potrápilo Brno a Brněnsko v okolí Židlochovic. Hasiči hlásí přes pět desítek zásahů. Nejčastěji řešili odklízení popadaných dřevin či čerpali vodu z domů a sklepů. Škody zatím nejsou známy a podle předpovědi lze očekávat, že k dalším výjezdům dojde v průběhu noci.

Nejvíce práce měly jednotky okolo čtvrté a páté hodiny, kdy se jihem Moravy přehnala bouřka s kroupami. Kombinace deště a větru způsobila zejména pád větví a stromů. 

Odčerpávali jsme zatopené domy, garáže, sklepy a komunikace. Nejvíce událostí jsme měli v okrese Brno-venkov a také přímo v Brně. V Drnholci zasahovalo šest jednotek hasičů u desítky zaplavených sklepů a garáží,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Podle něj hasičské jednotky vyjely do dvácáté hodiny už k více než padesáti událostem.

Jaké napáchalo počasí škody a zda evidují vážnější případ se zraněním osob, hasiči zatím nesdělili. Podle předpovědi meteorologů má pršet celou noc.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky Hasiči, bouřka, Počasí, Brno, Brněnsko, Jihomoravský kraj, sklep, Židlochovice, Jan Dvořák, Morava, okres Brno-venkov, Drnholec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zasáhla silná bouřka, hasiči hlásí přes padesát výjezdů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.