Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silničáři bouchli do stolu. Na dálnicích D1 a D2 u Brna chystají zákaz předjíždění

Po klidnějším a plynulejším provozu volají silničáři na dálnicích D1 a D2 u Brna. Aby záměru docílili, vymyslili, že v následujících dnech nainstalují k dopravním tepnám nové dopravní značky, jež zakazují předjíždění kamionů. Na zakázku nyní hledá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zhotovitele.

Silničáři se rozhodli pro opatření zejména kvůli aktuální dopravní situaci v úsecích. Na dálnici totiž aktuálně uskutečňují mezi křižovatkami Brno-centrum a Brno-jih stavební práce na rozšíření dálnici, kvůli čemuž řidiči trčí před Brnem v dlouhých kolonách. Omezení navíc potrvá dva roky, a tak ŘSD jakožto správce komunikace plánuje nové omezení. 

„Dopravní značení se zákazem předjíždění kamionů plánujeme osadit během tohoto nebo příštího týdne. Již je stanoveno ministerstvem dopravy. Týká se úseku dálnice D2 od Blučiny do Brna a úseku D1 od Kývalky do Brna. Důvodem je zlepšení plynulosti i bezpečnosti provozu,“ řekla Drbně mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Podle Trubelíkové nyní silničáři hledají zhotovitele díla. Jakmile jej najdou, začnou s instalací značek, které mají zklidnit provoz. Právě na D2 se v poslední době staly dvě vážné nehody. V srpnu havarovaly u Rebešovic na Brněnsku dva autobusy, přičemž jeden řidič zemřel a přes sedmdesát lidí se zranilo. Naposledy o víkendu došlo ke kolizi pěti aut ve směru na Břeclav. 

„V důsledku nehody bylo zraněno celkem pět osob, jedna těžce, dvě středně těžce a dvě lehce. Jedna zraněná osoba byla letecky převezena do nemocnice. Dálnice byla po dobu vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků ve směru na Břeclav neprůjezdná,“ dodal mluvčí policistů Bohumil Malášek.

V Brně číhá nová dopravní past. Dělníci kopou na dálnici D1, aby měla šest pruhů

Dlouhé kolony, netrpěliví řidiči a nekonečné čekání. To je téměř každodenní nepříjemná realita na dálnici D1 Brně. Stavbaři nyní extrémně zatížený úsek mezi křižovatkami Brno-centrum a Brno-jih rozšíří ze čtyř na šest pruhů. Práce s sebou ale...

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Brno, ŘSD, Dálnice, Omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Hmm,hledají zhotovitele díla. A to hledají kde,prosím pěkně. Někde na seznamce? :D Tak hledej Trubelíková,hledej. Času není nazbyt.

Pondělí, 4. září 2023, 20:07Odpovědět

Michal Müller

Kolik lidí tam ještě bude muset zemřít,nebo se zranit než vyberou zhotovitele.Ty zákazy tam měly být už před započetím rekonstrukce D1.Policie musí tvrdě vymáhat dodržování.Jezdím tam denně a je to peklo.Bohužel všechny ty nehody v kolonách jsou kvůli nepozornosti.Na D2 stojí pravidelně před začátkem kolony auto s výstrahou pozor kolona a stejně všichni švihaj dál.

Pondělí, 4. září 2023, 19:37Odpovědět

Silničáři bouchli do stolu. Na dálnicích D1 a D2 u Brna chystají zákaz předjíždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.