Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obce zasažené tornádem budou mít od středy lepší dopravní spojení

Obce zasažené tornádem budou mít od středy lepší dopravní spojení. Vlaky mezi Břeclaví a Hodonínem začnou jezdit v pravidelných intervalech. Rozšíří se také provoz autobusových linek, nadále však nemohou obsluhovat některé zastávky v nejvíce zasažených částech obcí. O změnách informovala na svém webu společnost Kordis, která provozuje Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje (IDS JMK).

Tornádo poničilo také důležitou železniční trať mezi Břeclaví a Hodonínem, provoz se na ni vracel postupně. Kromě rozšíření provozu vlaků S9 a R13 platí od středy další novinka. Cestující s jízdenkami IDS JMK mezi Starým Městem, Moravským Pískem a Brnem mohou dočasně v Břeclavi přestoupit i na vlaky EuroCity a railjet a dojet s nimi do Brna. Pro cestu jen z Břeclavi do Brna tato výhoda neplatí.

Autobusová linka 572 od středy obnoví provoz v celé trase Břeclav-Hodonín, ale s dílčími omezeními. V Moravské Nové Vsi obslouží jen zastávku Křižovatka ve Školní ulici. V Mikulčicích zastaví jen v Moravské ulici u hřbitova, kde vznikla dočasná zastávka.

Linka 573 bude opět jezdit v celé trase Břeclav-Prušánky. V Moravské Nové Vsi nezastaví u železniční stanice. Zastávka Křižovatka je pro linku 573 přesunuta na Dolní ulici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, neštěstí, doprava, Jihomoravský, tornádo, bouře, Břeclav, Hodonín, Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, Jihomoravský kraj, Brno, Moravská Nová Ves, Moravský Písek, EuroCity, Mikulčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obce zasažené tornádem budou mít od středy lepší dopravní spojení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.