Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Doprava

Čtyřicítka v Husovickém tunelu zůstane, dokud se neopraví SOS skříň

Brněnské řidiče v současné době trápí snížená rychlost v Husovickém tunelu. Ve směru na Tomkovo náměstí musí jet místo 60 kilometrů v hodině čtyřicítkou. Opatření je kvůli poškozené SOS skříni nouzového volání. Rozbitá je od prosince minulého roku...

Celníci se na jižní Moravě činili, loni na pokutách vybrali přes 9 milionů korun

Jihomoravští celníci vybrali loni na pokutách bezmála 9 milionů korun. Nejčastějšími prohřešky bylo nedodržení bezpečnostních přestávek, chybějící přepravní povolení, přetížený kamion či nevylepení dálničního kuponu.

Dopravní past v Brně, radary v Husovických tunelech mají zelenou

Řidiči v Brně budou muset v Husovických tunelech dát nohu z plynu. Dopravní stavba, jíž má ve správě Ředitelství silnic ČR (ŘSD), má již plně funkční kamerový systém, který umožňuje zavést úsekové měření. 

Na D1 se vrací dělníci, řidiče čeká omezení na Brněnsku

Řidiči musí nově počítat s omezením na D1 mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku, kde začíná poslední fáze modernizace dálnice. Aktuálně se v každém směru projíždí jedním jízdním pruhem. Kolony se podle webu Ředitelství silnic a dálnic...

Na dálnici D1 u Devíti křížů začne o víkendu poslední fáze oprav

Na dálnici D1 v úseku mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku se o víkendu po zimní pauze vrátí dělníci. Začne tam poslední fáze modernizace. Od pondělí budou řidiči jezdit v jízdním pásu ve směru na Prahu v režimu 2+2. Další úseky budou...

Rekonstrukce vodovodu odřízne centrum Blanska od dopravy

Řidiči v Blansku se musí obrnit pořádnou dávkou trpělivosti. V centru okresního města vypukne za necelý měsíc očekávaná rekonstrukce vodovodu. Po dobu prací se lokalita motoristům na více než čtvrt roku uzavře. Opravy se dotknou vozovky i chodníků.

Jižní Moravu trápí od rána ledovka. V některých obcích na Brněnsku či Blanensku jsou špatně sjízdné silnice, kvůli čemuž nabírají autobusové spoje zpoždění. V Brně zase mají problémy chodci, kterým komplikují život zledovatělé chodníky.

Jihomoravský kraj pošle miliony na opravy mostů a silnic

Jihomoravský kraj (JMK) letos vyčlenil více než 350 milionů korun na údržbu krajských silnic II. a III. tříd a mostů. Nejvíce peněz připadne na rekonstrukce mostních konstrukcí. Silničáři se zaměří zejména na objekty, které jsou v havarijním či...

Brněnská MHD loni méně bourala, ubylo aut

Pondělí, 15. února 2021, 15:30Doprava

Brněnská MHD loni méně bourala, ubylo aut

Nehody městské hromadné dopravy v Brně loni poklesly o čtvrtinu. Důvodem je to, že ve městě jezdí méně aut a celkově je klidnější provoz. Dopravní dispečeři navíc většinou po nehodně zvládli provoz ihned obnovit, průměrně za deset minut.

Brno je blíže další části městského okruhu

Moravská metropole pokročila v projektu výstavby Velkého městského okruhu (VMO). Stěžejní dopravní stavba se letos zahájí v části Tomkovo náměstí a Rokytova. Práce pokračují také v Žábovřeské ulici, kde se chystá ražba tramvajového tunelu ve skále.

Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.