Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Brně jsou dvě nová parkoviště. Nabídnou stání pro víc než dvě stě padesát aut

Téměř 260 parkovacích míst přibylo v brněnské městské části Starý Lískovec. Při Kyjovské ulici jich je od konce loňského roku k dispozici 132, parkoviště Labská se 126 místy začalo fungovat v těchto dnech. Nová parkoviště vyšla město na více než 58 milionů korun, investovalo do nich peníze vybrané z rezidentního parkování. V tiskové zprávě to uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS). Parkovat tam lze zdarma.

„Parkovací kapacity ve Starém Lískovci byly prakticky vyčerpané. Souhlasili jsme proto s návrhem městské části, od které jsme převzali část potřebné dokumentace na vybudování dvou parkovišť. Nejdříve bylo nutné provést změnu územního plánu, což se stalo v září 2021, o dva měsíce později jsme schválili potřebné investiční záměry. Práce na Kyjevské trvaly od října 2022 rok, na Labské začaly loni v červnu a skončily v těchto dnech," řekla Vaňková.

Obě parkoviště jsou volně přístupná a jejich využití je bezplatné. „Většina stání je kolmých, pouze na Kyjevské je jich deset podélných. Součástí investice bylo i vybudování veřejného osvětlení a napojení parkovišť na stávající přístupové chodníky ve směru zastávek MHD a zároveň k přilehlé bytové výstavbě. V případě dalšího rozvoje elektromobility počítáme s možností osázení nabíjecími stanice," uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS). Práce obnášely také úpravy prostoru mezi sídlištěm a dálničním přivaděčem zahrnující třeba výsadbu keřů a stromů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Brno

Štítky parkování, automobilová, Starý Lískovec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Sembol

Zase další sprostá zpronevěra veřejných prostředků ???? Místo toho aby město pozemky za tržní cenu prodalo developerovi, který parkoviště vybuduje a jednotlivá místa rozprodá, tak se to zase platilo z veřejných financí, navýšila se kapacita aut ve městě, tedy se zvýšila zátěž dopravní infrastruktury, a město z toho nic nemá. Jen to zvýšilo nedůležitou leč žádanou občanskou vybavenost, což v důsledku povede ke zvyšování cen nájmů a služeb v daném místě. Kdo potřebuje parkovat v bezprostřední blízkosti bytu, ať si parkovací místo koupí nebo pronajme za tržní cenu. Nevidím jediný rozumný důvod proč by město mělo přispívat na parkování, když to jen v daném místě zvedne hlučnost, prašnost, teplotu, emise a ceny nájmů a služeb (což jsou právě ty problémy proti kterým se dnes města zavazují bojovat). Někdy už to fakt vypadá, že aby někdo mohl do zastupitelstva, tak je vyžadována prerekvizita v podobě m*dání krumpáčem do ucha... ????????☠️

Sobota, 13. dubna 2024, 12:42Odpovědět

V Brně jsou dvě nová parkoviště. Nabídnou stání pro víc než dvě stě padesát aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.