Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V brněnské Bauerově ulici se změní organizace dopravy. Pracovníci přesunou zastávky hromadné dopravy

Silničáři převedou v pondělí večer v Brně dopravu v Bauerově ulici do nového jízdního pásu blíže k areálu výstaviště. Kvůli tomu se změní organizace provozu autobusových linek městské hromadné dopravy 44 a 84 a také E56.

Autobusy linky 44 přestanou zastavovat na Riviéře, ale bude v provozu nová stejnojmenná zastávka pro linku 84 v opačném směru. Vyplývá to z informací, které společnost Kordis JMK, organizátor veřejné dopravy na jižní Moravě, rozeslala v newsletteru.

Silničáři již přes rok přestavují v Bauerově ulici vozovku tak, aby vznikla čtyřpruhová silnice s dělicím pásem. Současné omezení pro MHD má platit do 10. listopadu. Linka 44 tak bude zastavovat v Pisárkách a pak až v zastávce Velodrom u čtvrté brány výstaviště, nadále je obousměrně zrušená zastávka Bauerova. V opačném směru zůstává pro linku 84 přesunutá zastávka Velodrom taktéž u čtvrté brány výstaviště a zastávka Riviéra vznikne provizorně pod novou lávkou pro pěší.

Stavba v Bauerově ulici tvoří jednu z nezbytných částí Velkého městského okruhu v Brně.  Zlepší plynulost a bezpečnost silničního provozu v oblasti městské části Pisárky.

Podle informací, které zveřejnilo město na facebooku, bude možné k Riviéře přejít po provizorním přechodu. Jak bude vypadat letní obsluha Riviéry, ještě není zřejmé. „Organizace dopravy by měla být známá na konci dubna. Pak o ní budeme informovat,“ řekl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Autobusová linka E56 pojede znovu obousměrně Pisáreckým tunelem v obou směrech a obslouží zastávku Pisárky v obou směrech.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky stavby, MHD, VMO, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnské Bauerově ulici se změní organizace dopravy. Pracovníci přesunou zastávky hromadné dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.