Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stadion v Srbské čekají první úpravy. Hřiště dostane nový trávník s vyhříváním

Nový trávník, branky i závlahový systém dostane domov fotbalové Zbrojovky. Už delší dobu je jasné, že stadion v Srbské ulici nesplňuje nové standardy pro nejvyšší fotbalovou soutěž, město proto vybralo firmu, která jeho část opraví. Modernizaci hřiště radnice chystá na příští rok, termín by ale mohla posunout baráž o první ligu. 

Fotbalové Brno má jeden z nejméně atraktivních stadionů mezi prvoligovými celky a dlouhodobě touží po lepším zázemí. „Než vyroste nový stadion na výstavišti, musí Brno udržovat areál v Srbské ulici ve stavu, aby splňoval podmínky pro vrcholový fotbal. Mezi ně patří úprava zázemí stadionu a adekvátní hrací plocha, přičemž se postupně řeší obě podmínky,“ ujistil radní pro oblast sportu Tomáš Aberl (TOP 09). 

Brno definitivně pohřbilo Lužánky. Nový fotbalový stadion slibuje na výstavišti

Je jasno, profesionální fotbal se za Lužánky nikdy nevrátí. Takový verdikt vyneslo vedení Brna, které rozhodlo, že nový domov Zbrojovky vyroste v areálu výstaviště na místě stávajícího velodromu. Osiřelý betonový kolos chce magistrát co nejdříve...

Pokud by sportoviště regulím neodpovídalo, nemohla by se na stadionu v Králově Poli hrát nejvyšší soutěž ani případné mezinárodní zápasy. Aby se město černému scénáři vyhnulo, vyčlenilo na projekt až sto milionů korun. A radní nyní odklepli firmu, jež si vezme na starosti revitalizaci hřiště.

V domově fotbalistů Zbrojovky se počítá s novým povrchem z přírodní trávy. Závlahu bude dostávat z akumulačních nádrží pro dešťovou vodu. Umělý koberec se pak využije pro výběhové zóny i tréninkové plochy, které nahradí současné prostory ze zeminy a kamenů. Přibydou také závlahové a vyhřívací systémy, vymění se odvodňovací žlaby a osadí se nové branky i betonové obrubníky.

V Brně poslepují fotbalový stadion Zbrojovky, aby se na něm mohla hrát první liga

Pokud fotbalisté brněnské Zbrojovky postoupí zpět do první ligy, bude hrát domácí zápasy v Brně na stadionu v Srbské ulici. Takovou zprávu vyslalo klubu a fanouškům město, které v rozpočtu vyčlenilo sto milionu korun na úpravy, díky nimž naplní...

Práce odstartují příští duben a potrvají do konce srpna. Plány by se však mohly posunout o rok, kdyby Zbrojovka hrála v aktuální sezoně baráž o postup nazpátek do první ligy. Ta se koná na přelomu května a června. Za revitalizaci město zaplatí více než 32 milionů korun. Cena zahrnuje také údržbu hrací plochy na dva roky od konce úprav. Úprava zázemí stadionu pak počítá například s novými sedačkami, reproduktory či mobilními kontejnery, v nichž bude ošetřovna diváků či prostory pro média.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Zbrojovka, fotbal, stadion, Srbská, sport, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

však už teď je u tréninkového hřiště sběrna železa či co...dál tam bude co?

Pátek, 22. března 2024, 12:26Odpovědět

Stanislav Sklář

Až se bude novej plac lajnovat Vaňková ráda pomůže

Úterý, 3. října 2023, 18:27Odpovědět

Miroslav Borek

Zbytečný výdaje, udělejte jim hřiště v pavilonu Z.

Pondělí, 2. října 2023, 21:20Odpovědět

Stadion v Srbské čekají první úpravy. Hřiště dostane nový trávník s vyhříváním  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.