Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně poslepují fotbalový stadion Zbrojovky, aby se na něm mohla hrát první liga

Pokud fotbalisté brněnské Zbrojovky postoupí zpět do první ligy, bude hrát domácí zápasy v Brně na stadionu v Srbské ulici. Takovou zprávu vyslalo klubu a fanouškům město, které v rozpočtu vyčlenilo sto milionu korun na úpravy, díky nimž naplní sportoviště nároky mezinárodní fotbalové asociace UEFA.

Fotbalové Brno má jeden z nejméně atraktivních stadionů mezi prvoligovými celky a dlouhodobě touží po lepším zázemí. Zvednout náladu klubu, který letos po roce mezi elitou opět zahučel do druhé ligy, zkouší nyní město. Radní odklepli celku dotaci za necelých 100 milionů korun na úpravy městského stadionu v Srbské ulici. Na královopolském stadionu přibudou například nové sedačky, reproduktory či mobilní kontejnery, v nichž bude ošetřovna diváků či prostory pro média. Magistrát se do investici pustil proto, aby stánek Zbrojovky splňoval podmínky UEFA a fotbalového svazu.

„Předpisy v dokumentu určují minimální bezpečnostní, dispoziční a architektonická kritéria, která musí libovolný stadion splňovat, aby mohl být klasifikován jako kategorie UEFA 1, 2, 3 nebo 4. Tyto předpisy dále slouží jako podklad pro případný návrh úprav stadionů,“ sdělila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Podle brněnského radního pro sport Tomáše Aberla (TOP 09) se počítá i s dalšími úpravami na stadion, na němž Brňané hrají od roku 2001, když se do Králova Pole přestěhovali z Lužánek. „Vznikne krytý vstup na hřiště, rozšíří se zastřešení tribun, bude zajištěný záložní zdroj energie, nové bude ozvučení. Počítá se i s oddělením sektorů hostů a domácích, výměnou sedaček a s dalšími změnami,“ uvedl šéf brněnského sportu.

Politici mají rovněž na stole návrh rekonstrukce hrací plochy, jež obnáší výměnu trávníku či rozšíření prostor pro rozcvičování hráčů. Očekává se, že na investici dojde přibližně od roku 2025.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Zbrojovka, Stadion, Rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

René Gryc

Až na to že stadion není Zbrojovky a tyto "opravy" nejsou řešení stavu sportovišť v Brně..

Neděle, 4. června 2023, 09:39Odpovědět

Marie Glanczová

kolik desítek let se o tom mluví?????nevěřím

Pátek, 2. června 2023, 09:16Odpovědět

V Brně poslepují fotbalový stadion Zbrojovky, aby se na něm mohla hrát první liga  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.