Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Žena zaplatila za lístky na hokejové mistrovství světa desítky tisíc, byly falešné

Policisté varují před aktivitou podvodníků, kteří v těchto dnech prodávají vstupenky na hokejový světový šampionát, ale i na fotbalové Euro. Fanynka hokeje přišla o částku převyšující 20 tisíc korun, dvojice fotbalových fanoušků dokonce o téměř 70 tisíc korun.

Fotbalové mistrovství Evropy a hokejový světový šampionát jsou příležitostí pro podvodníky, kteří nabízejí ke koupi falešné vstupenky.

„Pětapadesátiletá žena z Brněnska si našla na podvodných stránkách nabídku vstupenek na utkání české reprezentace. Za tři balíčky zaplatila více než dvacet tisíc korun. Když si ale nechala u oficiálního distributora vstupenky prověřit, uslyšela nechtěné. V ruce jí tak zůstaly jen bezcenné kusy papíru,“ popsal mluvčí policie Bohumil Malášek.

Podobně naletěli i dva mladí fotbaloví fanoušci z Vyškovska, které pod záminkou prodeje vstupenek na fotbalové Euro 2024 obral o desítky tisíc pravděpodobně jiný podvodník. „Ten zájemce o špičkový fotbal oklamal tak, že mu během několika dní poslali skoro sedmdesát tisíc korun. Nyní je prodejce nekontaktní,“ uvedl Malášek.

Policie návštěvníky upozorňuje, že jistotu toho, že se dostanou na stadion, mají jen po koupi vstupenek z oficiálních zdrojů. „Pokud jste byli podvedeni a na místě zjistili, že je vstupenka neplatná, vyhledejte přímo před arénou pracoviště Policie ČR. V Praze i v Ostravě najdete v těsné blízkosti hlavních vstupů naše mobilní kanceláře. Bezprostředním oznámením můžete zabránit pachateli v dalších podvodech,“ vysvětlili policisté na svém webu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IIHF

Štítky podvod, vstupenky, mistrovství, hokej, fotbal, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To se někdo napakoval na lidské důvěřivosti - Bůh o všem ví a TREST JE JISTĚ NEMINE...BOŽÍ MLÝNY FUNGUJÍ....

Pondělí, 13. května 2024, 09:22Odpovědět

Žena zaplatila za lístky na hokejové mistrovství světa desítky tisíc, byly falešné  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.