Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

V Bedřichovicích udělali sochu brankáři Dostálovi. Převlékli za něj Napoleona

Třiadvacetiletý odchovanec hokejového Brna Lukáš Dostál se dočkal první sochy ve své rodné obci. Lidé se rozhodli upravit dřevěnou plastiku vojevůdce Napoleona Bonaparte a dát jí podobu hokejového brankáře, který v obci vyrostl a značnou měrou se podílel na tom, že čeští hokejisté získali na letošním mistrovství světa zlaté medaile.

„Nevím, jestli tam nebude nějaká páska, když budem projíždět zpátky,“ odhadoval Dostál po finále

„Máte v Bedřichovicích nějakou sochu třeba na návsi?“ ptala se Lukáše Dostála se zatou mediailí na krku bezprostředně po vítězném finále redaktorka České televize Darina Vymětalíková.

„To já nevím. Nevím. Nevím, jestli tam nebude nějaká páska, když budem projíždět zpátky, ale samozřejmě těším se domů a těším se na ty oslavy a bude to neuvěřitelný,“ odpovídal bezprostředně po finále Lukáš Dostál.

VIDEO: Brněnský odchovanec Dostál pobláznil národ. Je to doma, křičel na Staromáku

Třiadvacetiletý odchovanec hokejového Brna Lukáš Dostál zastával na uplynulém světovém šampionátu v hokeji post prvního brankáře českého týmu a vedlo se mu náramně. Měl velmi výrazný podíl na zisku titulu mistrů světa a stal se nejlepším...

Dostál nahradil Napoleona

Od vítězného finále uběhly necelé dva dny a v rodných Bedřichovicích Lukáše Dostála už skutečně stojí jeho socha, byť improvizovaná. 

Dřevěnou plastiku vojevůdce Napoleona Bonaparte, která stojí uprostřed kruhového objezdu na příjezdu do Bedřichovic na severu obce, někdo vyzdobil hokejovými proprietami.

Socha nově nese český hokejový dres s číslem 1 a jmenovkou Dostál, má na hlavě brankářskou helmu, přes ramena šálu s českou vlajkou a je o ni opřená brankářská hokejka. Dlažbu kruhového objezdu nově zdobí nápis „Mistr Dosty 1“.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marek Pavlásek

Štítky sport, hokej, socha, Lukáš Dostál, Bedřichovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bedřichovicích udělali sochu brankáři Dostálovi. Převlékli za něj Napoleona  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.