Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Brněnský odchovanec Dostál pobláznil národ. Je to doma, křičel na Staromáku

Třiadvacetiletý odchovanec hokejového Brna Lukáš Dostál zastával na uplynulém světovém šampionátu v hokeji post prvního brankáře českého týmu a vedlo se mu náramně. Měl velmi výrazný podíl na zisku titulu mistrů světa a stal se nejlepším brankářem mistrovství. V neděli ho pak nadšeně vítalo zaplněné Staroměstské náměstí v Praze.

Dostál slavil úspěchy už v Brně

Úspěchy sbíral Lukáš Dostál už v mládežnických kategoriích. Brněnské Kometě vychytal v roce 2013 republikový titul v kategorii osmých tříd, o tři roky později slavil prvenství v dorostenecké extralize a v roce 2018 i v juniorské nejvyšší soutěži.

Letos se postavil mezi tři tyče na velkém mezinárodním šampionátu. Už před turnajem se hovořilo o tom, že trenér českého hokejového týmu Radim Rulík zkouší velký počet hráčů do pole, ale mezi brankáři bylo už od Českých her v Brně jasno o tom, že do brankoviště se postaví kromě Dostála ještě Petr Mrázek a Karel Vejmelka. Právě nejmladší z trojlístku, Lukáš Dostál, se stal jedničkou a důvěru trenérů splatil dokonale.

„Je to neskutečný a je to doma!“ křičel Dostál na Staromáku

Třiadvacetiletý brankář týmu NHL Anaheim Ducks a spoluhráč Radka Gudase svými vyrovnanými výkony držel český tým, v play off dvakrát udržel čisté konto a stal se nejlepším brankářem uplynulého šampionátu.

Dostál se stal oprávněně jednou z největších hvězd turnaje a miláčkem publika, kterého ho v neděli večer nadšeně vítalo na Staroměstském náměstí. „Ahoj všichni, já bych vám chtěl z celýho srdce strašně poděkovat, protože ta podpora, kterou jsme cítili celej turnaj, tak byla prostě neuvěřitelná. Tenhle tým a vy fanoušci, to je něco, co si budu pamatovat navždy. Je to neskutečný a je to doma!“ křičel z pódia k zaplněnému Staroměstskému náměstí v Praze Lukáš Dostál.

VIDEO: Tisíce lidí v centru Brna fandí českým hokejistům ve finále mistrovství světa

Na Zelném trhu v centru Brna se sešly tisíce hokejových fanoušků. Ti společně sledují české hokejisty, kteří dnes večer bojují proti Švýcarům ve finále mistrovství světa o zlaté mediale. O instalaci velkoplošné obrazovky se v Brně rozhodlo až v...

Oslavy probíhají bez alkoholu

Oslavy titulu jsou ze strany Lukáše Dostála možná divoké, ale bez alkoholu. Třiadvacetiletý brankář je totiž abstinent. Ten sice uvedl, že jedno pivo si s týmem na oslavu dá, ale tomu nevěří ani jeho bývalý mládežnický trenér Jaroslav Odehnal. „Jak Lukáše znám, ani to jedno pivo si nedá. Spíš bude přemýšlet o regeneraci a odpočinku po náročném mistrovství," řekl Jaroslav Odehnal pro ČTK s úsměvem.

Zlatá medaile bude podle Odehnala pro Dostála znamenat odrazový můstek a velkou motivaci pro splnění dalších cílů. „Lukáš je hrozně pracovitý a ví, co chce a jak toho dosáhnout. Nemám o něj strach. V NHL, a nejen v Anaheimu, si jistě všimli, jak v Praze chytal," konstatoval Odehnal.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky sport, hokej, mistrovství, Praha, Brno, Lukáš Dostál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brněnský odchovanec Dostál pobláznil národ. Je to doma, křičel na Staromáku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.