Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V hodonínské zoo se narodila ohrožená opička

Hodonínská zoo zaznamenala další historický prvoodchov, a to v pavilonu primátů, kde v minulém týdnu přišlo na svět mládě mangabeje rudohlavého. Mangabej patří mezi ohrožená zvířata a hodonínská zoo ho od loňského léta chová jako jediná v rámci Unie českých a slovenských zoologických zahrad.

Mangabej je zvláštně zbarvený středně velký primát, který obývá hlavně deštné pralesy v západní Africe. Šestnáctiletý samec přicestoval do Hodonína loni v létě z německé Zoo Münster, dvanáctiletá samice pak z Barcelony.

„Je to náš nový chovný pár, který jsme bedlivě sledovali. Samice přijela těsně po vyjmutí implantátu, proto jsme měli radost z její březosti a narození mláděte považujeme za velkou událost. Čekali jsme také, jak na něj bude reagovat samec, ale nenastaly žádné problémy,“ popsala v tiskové zprávě zooložka Lenka Štursová.

„Samice si zatím mládě pečlivě hlídá, nosí jej na břiše a kojí, proto zatím není snadné jej spatřit. Při troše trpělivosti se to ale návštěvníkům podaří,“ uvedl ve zprávě pro novináře tiskový mluvčí Zoo Hodonín Ivo Cencinger.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Cencinger, Zoo Hodonín

Štítky zoo, opice, mangabej rudohlavý, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hodonínské zoo se narodila ohrožená opička  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.