Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

FOTOGALERIE: Na brněnský Animefest přišlo přes 37 tisíc lidí. Podívejte se na ty nejlepší modely

Přes 37 tisíc lidí si nenechalo ujít největší český festival popkultury Animefest, který probíhal od pátku do neděle na brněnském výstavišti. Už 19. ročník oblíbené akce přinesl premiéry animovaných filmů, přednášky, ukázky bojové umění a představil také tisíce nejrůznějších kostýmů v duchu postav z komiksů, seriálů, filmů nebo počítačových her, v nichž řada účastníků dorazila.

Mezi hlavní hosty letošního ročníku patřil Tecuró Šimaguči se samurajským vystoupením svého souboru Kamui. Proslavil se jako choreograf bojových scén filmu Kill Bill a spoluprací s Hirojukim Sanadou, hvězdou seriálu Šógun. 

Na akci dorazili také známí světoví cosplayeři. K nim patřila Američanka Yaya Han, která se oboru věnuje už přes dvacet let. Ta Animefest navštívila už vloni. Poprvé sem zavítala umělkyně Kei LaVonne, který se svými šperky značky Néant Glass proslavila i v prestižních buticích v Japonsku nebo indonéský coplayer Rian CYD.

Jsem šťastný, že tady mohu být a také, že mohu být v porotě soutěže. Mám tahle klání rád na každé akci,” řekl Rian, který nejlepší kostýmy festivalu posuzoval společně s Yayou, Britkou Nomes a Lotyškou Sayo Chuu. „Akce překonala veškerá má očekávání, nepředpokládala jsem, že tady bude až tolik cosplayrů,” pochvalovala si Sayo Chuu


Plzeňská cosplayerka Lída Kocanová dala naplno průchod své fantazii.

Animefestu se zúčastnila také plzeňská cosplayerka Lída Kocanová známá pod přezdívkou Mrtvá fretka. „Jsem tady za postavu, která není podle žádné předlohy, ale sama jsem ji vytvořila. Nejprve jsem navrhla design a pak jsem kostým vyrobila,” říká Lída Kocanová. Na Animefest jezdí už řadu let. „Opět se mi tady líbilo. Jen škoda, že úplně nevyšlo počasí,” zmínila fakt, že část soboty propršela.  

Animefest v roce 2004 začínal jako akce pro podporu moderní japonské kultury, ale postupně se s narůstajícím počtem návštěvníků rozšířil také program festivalu. Na aktuálním ročníku si plné tři dny programu užili nejen fanoušci anime a mangy, ale celkově příznivci komiksů, sci-fi, fantasy, počítačových her, módy nebo umění nebo cosplaye.  

Animefest 2024

Neděle, 26. května 2024, 23:43

Animefest 2024
Animefest 2024

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Hájek

Štítky kultura, Animefest, festival popkultury, cosplay, comic con, komiks, animovaný film, kostýmy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Na brněnský Animefest přišlo přes 37 tisíc lidí. Podívejte se na ty nejlepší modely  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.