Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V létě se otevře nová část městského okruhu v Brně

Ředitelství silnic a dálnic informovalo o tom, že novou část velkého městského okruhu v Brně plánuje otevřít letos v létě. Úsek mezi Tomkovým náměstím a křižovatkou s Rokytovou ulicí by měl být pro řidiče průjezdný od 18. srpna 2024.

Hlavní trasa bude průjezdná od 18. srpna

Pro řidiče bude průjezdná zatím pouze hlavní trasa. „Do prosince ještě budeme pracovat na nájezdových rampách a dalších vedlejších stavebních objektech, ale hlavní trasa již bude v provozu,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí silničářů Lucie Trubelíková.

V červnu budou řidiči moci jezdit jen jedním jízdním pruhem v každém směru Provazníkovou ulicí mezi Karlovou a Tomkovým náměstím, od 2. června pak bude neprůjezdná i Karlova ulice. Objížďka bude vedena Valchařskou ulicí, a to až do 18. srpna.

Chystá se úplné uzavření Husovického tunelu

Od 1. července do 18. srpna bude zároveň kompletně uzavřený Husovický tunel. Řidiči budou jezdit po Merhautově a Provazníkově ulici jedním pruhem v každém směru.

Celá stavba, jejíž náklady jsou zhruba 2,5 miliardy korun, bude kompletně hotová v prosinci. Stavba zjednoduší cestu ze severní části města na Vinohrady a do Líšně, zároveň by se měla snížit dopravní zátěž ve Svatoplukově ulici. Celému průtahu Židenicemi se však uleví až po dostavbě tunelu pod sídlištěm Vinohrady a po dostavbě jihovýchodní části okruhu, což bude nejdříve v roce 2030.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky doprava, silnice, stavby, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě se otevře nová část městského okruhu v Brně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.