Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Žena na sociální síti nabízela pomoc obětem podvodů, již podvedeného muže obrala o další peníze

Muž z Brněnska, kterého podvodník obral o čtyři sta tisíc, chtěl své peníze zpět. Na sociální síti našel profil ženy, která obětím podvodu slibovala pomoc. Obrátil se na ni, ona ho nakonec obrala o další peníze. Až potom definitivně pochopil, že své peníze už neuvidí.

Neslavně skončilo internetové obchodování s kryptoměnami čtyřiašedesátiletého muže z Brněnska. Na začátku února se spojil prostřednictvím sociálních sítí s bankéřem specializujícím se na kryptoměny. Ten jej během dvou měsíců připravil o skoro čtyři sta tisíc korun.

„Poškozený podvodníkovi umožnil přes software na vzdálenou správu počítače přístup do internetového bankovnictví. Když chtěl muž získat zajímavý zisk, podvodník se odmlčel. Muž se nastalou situaci rozhodl řešit,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na sociálních sítích mu znovu svitla naděje. Našel inzerát, v němž specialista nabízel pomoc lidem, kteří se ocitli ve stejné situaci jako on. V dalších dnech se odehrál velmi podobný scénář. V roli specialisty řešícího krizové situace tentokráte vystupovala žena.

Během krátké doby od poškozeného znovu získala přístup do jeho počítače a mobilu. Potom za jeho spolupráce odčerpala z konta poškozeného skoro dvě stě tisíc korun. „Až potom muž definitivně pochopil, že byl podveden,“ doplnil Malášek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels.com

Štítky PČR, krypto, podvod, peníze, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Obchodnice s deštěm - trapná baba...

Středa, 8. května 2024, 10:38Odpovědět

Žena na sociální síti nabízela pomoc obětem podvodů, již podvedeného muže obrala o další peníze  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.