Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté zadrželi na letišti ve Vyškově pět migrantů bez dokladů. Za poslední týden řešili už patnáct uprchlíků

Nezvykle hodně práce mají v posledních týdnech jihomoravští cizinečtí policisté a celníci. Stále častěji totiž naráží na lidi utíkající z chudých zemí bez dokladů. Jejich cílem je často Německo, způsob dopravy se liší - od tuláků na poli po promrzlé černé pasažéry držící se pod návěsem kamionu.

Poslední případ řešili v sobotu odpoledne policisté ve Vyškově. Na tamním letišti spatřil muž pětici „asi patnáctiletých výrostků" a pojal podezření. Na místo přivolaní policisté pak zajistili pět dezorientovaných cizinců.

„Ti při výslechu uvedli, že pochází z Aghánistánu. Vystoupili prý na nedaleké benzínce, kam dorazili kamiónem, na kterém měli cestovat z Polska a namířeno měli do Německa," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Za poslední týden tak policisté zadrželi už patnáct uprchlíků. Prvních deset pocházelo z různých zemí Afriky - Maroka, Alžírska, Libye. Například muž z Alžírska přicestoval na podvozku pod návěsem kamionu z Itálie a mířil do Německa.

Jeho putování ukončila hlídka z dálničního oddělení v Chrlicích v odstavném pruhu na 207. kilometru. Promrzlý muž byl šťastný, že si ho někdo všiml a jeho pouť tak skončila.

FOTO: Celníci zadrželi na jižní Moravě další dva uprchlíky. Seděli v altánu a pili kafe

Třetí případ za poslední tři týdny, šestý za letošní rok. Celníci zadrželi na dálnici D2 na jižní Moravě další dva muže bez dokladů. Tentokrát je však nenaháněli se psem po poli, ani netahali z přívěsu kamionu. Muži seděli v klidu pod altánem na...

Na dvojici Maročanů zase upozornila obsluha čerpací stanice na dálnici D1 v Brně. Muži policistům sdělili, že cestují z Rumunska a chtěli se dostat do Itálie. Další dvojice mužů se zase pohybovala po komunikaci u Lanžhota. Na podezřelé upozornil policejní hlídku bratr jednoho z policistů. A měl správný odhad. Kam a odkud měla namířeno tato dvojice, se dosud nepodařilo hodnověrně zjistit.

Celníci na D2 zadrželi turecký kamion vezoucí 48 uprchlíků ze Sýrie

Jihomoravští celníci dnes odpoledne na D2 zadrželi na Břeclavsku kamion s návěsem, ve kterém se schovávalo 48 lidí pocházejících pravděpodobně ze Sýrie. Lidi v návěsu rozpoznal velkokapacitní rentgen, celníci je spolu s policisty postupně...

Na začátku měsíce pak celníci díky rentgenovému zařízení objevili v návěsu tureckém kamionu na D2 hned 48 uprchlíků původem ze Sýrie. Turecké řidiče původně podezřívali z převaděčství, podezření však nedokázali potvrdit a museli muže propustit nas svobodu.

Policisté museli propustit turecké řidiče, kteří vezli v kamionu desítky migrantů

Policie propustila oba turecké řidiče kamionu, ve kterém cestovalo 48 běženců, podezření z převaděčství se jim nepodařilo prokázat, uvedl řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Kamion s migranty na D2 u Podivína na Břeclavsku kontrolovali minulý...

„Cizinečtí policisté v poslední době zintenzivnili kontroly jak na dálnicích, tak i jiných komunikacích. Kontrolují také mezinárodní vlaky směřující na naše územní z Maďarska a Rakouska," uzavřel policejní mluvčí Pavel Šváb.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky uprchlíci, jižní morava, Vyškov, letiště, uprchlík, Německo, Pavel Šváb, Alžírsko, Itálie, Polsko, Afrika, Maroko, Libye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zadrželi na letišti ve Vyškově pět migrantů bez dokladů. Za poslední týden řešili už patnáct uprchlíků  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.