Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci na D2 zadrželi turecký kamion vezoucí 48 uprchlíků ze Sýrie

Jihomoravští celníci dnes odpoledne na D2 zadrželi na Břeclavsku kamion s návěsem, ve kterém se schovávalo 48 lidí pocházejících pravděpodobně ze Sýrie. Lidi v návěsu rozpoznal velkokapacitní rentgen, celníci je spolu s policisty postupně vyvádějí ven, uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Mluvčí uvedla, že šlo o obvyklou kontrolu kamionu. Celníci na D2 kontrolovali tahač s návěsem. „Má tureckou poznávací značku. Uvnitř byli dva řidiči, podle dokladů měli vézt dlaždice," uvedla mluvčí.

Velkokapacitní rentgen celníků ale v návěsu odhalil lidi. Policisté nakonec vyvedli ze soupravy 48 lidí, 47 z nich byli muži. Kamion celníci odstavili u Podivína, kolem 17:20 z něj lidé postupně za asistence celníků a policistů začali vycházet ven. Akce bude trvat několik desítek minut.

„Jde o muže a ženu mladšího věku, není mezi nimi dítě. Prohlásili o sobě, že jsou ze Sýrie a měli namířeno do Německa," uvedla mluvčí.

Celníci chytili na poli u hranic se Slovenskem tři nelegální migranty

Jihomoravští celníci si v úterý při odjezdu z obědové přestávky všimli tří mužů, kteří běželi po poli u Lanžhota. Vzhledem k tomu, že v minulosti v těchto místech již několikrát zadrželi uprchlíky bez dokladů, vydali se osoby zkontrolovat....

Celníci na jihu Moravy migranty zadrželi i v minulých měsících, šlo ale vždy o pár lidí. Naposledy koncem října poblíž hranice se Slovenskem zadrželi na polní cestě tři běžence. Žádný z nich neměl u sebe doklad totožnosti, kvůli dalšímu prověřování je převzala policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky celníci, celní správa, migranti, břeclavsko, d2, Sýrie, okres Břeclav, Policie České republiky, Celní správa České republiky, Německo, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci na D2 zadrželi turecký kamion vezoucí 48 uprchlíků ze Sýrie  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.