Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Celníci chytili na poli u hranic se Slovenskem tři nelegální migranty

Jihomoravští celníci si v úterý při odjezdu z obědové přestávky všimli tří mužů, kteří běželi po poli u Lanžhota. Vzhledem k tomu, že v minulosti v těchto místech již několikrát zadrželi uprchlíky bez dokladů, vydali se osoby zkontrolovat. Jakmile je muži na poli uviděli, dali se na útěk.

Celníkům se proto vydala na pomoc další hlídka s psovodem. „V dané oblasti je poměrně hustá síť stezek a cest, a proto bylo nutné zajistit postup z několika směrů," uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková. Tři muže nakonec zadrželi při pokusu vylézt na dálniční most přes říčku Kyjovku.

Nikdo z nich neměl u sebe doklad totožnosti a nebylo tak možné zjistit jejich původ. Jeden z mužů byl schopen částečně komunikovat v angličtině. Muži byli prochladlí, měli hlad a žízeň, a tak jim celníci nabídli alespoň základní občerstvení. „Vzhledem k nepříslušnosti celní správy se na místo posléze dostavila hlídka Policie ČR a muže převzala k dalšímu šetření," dodala Temňáková.

Přivolaní policisté zjistili, že ačkoliv muži o sobě tvrdí, že jsou z Libye, ve skutečnosti pochází z Maroka a svůj cestovní pas zanechali v Turecku. Nepřáli si totiž návrat do své vlasti, to se jim, bohužel pro ně, nesplní.

„Nejen, že u nás nenajdou lepší pracovní podmínky, ale po nezbytném pořízení náhradních cestovních dokladů budou vráceni zpět do Maroka," uzavřel policejní mluvčí Pavel Šváb.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky migranti, Lanžhot, celníci, Slovensko, Maroko, Policie České republiky, Pavel Šváb, Turecko, Libye

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci chytili na poli u hranic se Slovenskem tři nelegální migranty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.