Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Brně zatím návštěvy kvůli chřipce neomezily

Některé nemocnice na jihu Moravy omezují návštěvy kvůli chřipkám. Například v Kyjově, Břeclavi, Vyškově a Znojmě jsou návštěvy do odvolání úplně zakázané. Dvě velké fakultní nemocnice v Brně zatím návštěvy neomezily, čekají na doporučení hygieniků.

„To by podle hygieničky Renaty Vaverkové mohlo být vydané do konce tohoto týdne. Chřipka může titiž zkomplikovat stav hospitalizovaných pacientů,“ řekl ředitel nemocnice v Kyjově Petr Svoboda.

„Řídíme se krajskou hygienickou stanicí a ta ještě doporučení nevydala,“ řekla Anna Mrázová z Fakultní nemocnice Brno. Zřejmě to ale nebude dlouho trvat.

„Plánujeme to tento týden, musíme si zmapovat terén. Zatím otálíme, protože pokud se nemocnice uzavřou příliš brzy, tak chtějí potom co nejdříve otevřít a mohou se trefit do období velmi vysoké nemocnosti,“ vysvětlila Vaverková.
   
Vedení některých krajských nemocnic se však rozhodla omezit návštěvy už v minulých dnech. „Požádali mne o to primáři například kardiochirurgie nebo dětského oddělení, kde by chřipky mohly být nebezpečné. Rozhodli jsme se proto uzavřít nemocnici celou,“ uvedl ředitel kyjovské nemocnice.
       
Podle vývoje chřipkových onemocnění se zřejmě návštěvníci i ostatních nemocnic v kraji budou muset připravit na to, že hygienici omezí návštěvy. „Může to být klidně už dnes odpoledne,“ uvedla Šárka Urbánková z Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

Zdroj: ČTK
Foto: Pan Hyde, Wikipedia

Štítky nemocnice, omezené návštěvy, Brno, jižní Morava, Jihomoravský kraj, chřipka, epidemie, návštěva, Fakultní nemocnice Brno, Morava, Znojmo, Břeclav, Vyškov, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Brně zatím návštěvy kvůli chřipce neomezily  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.