Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnské nemocnice kvůli chřipkové epidemii zakázaly návštěvy

V Jihomoravském kraji propukla chřipková epidemie. Mezi 1,2 milionem obyvatel je zhruba 23 tisíc lidí s akutními respiračními nemocemi jako jsou nachlazení, rýma nebo kašel, ale část z nich má chřipku. Brněnské nemocnice proto zakázaly návštěvy.

Zákaz návštěv platí od pátku ve všech areálech Fakultní nemocnice Brno. „Jde o bohunický areál, Dětskou nemocnici a porodnici na Obilním trhu. Řídili jsme se doporučením krajských hygieniků,“ uvedl mluvčí nemocnice Pavel Žára. Zákaz návštěv vyhlásila i Fakultní nemocnice u svaté Anny. Už ve čtvrtek omezila lidem přístup na plicní a infekční oddělení i nemocnice v Břeclavi.

Nejvíce zasaženou skupinou chřipkové epidemie jsou mladí lidé ve věku od 15 do 24 let a také děti do pěti let. „To je pro nastupující chřipkovou epidemii typické," poznamenala vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.

Minulý týden byli jihomoravští hygienici ohledně epidemie chřipky zdrženliví a mluvili spíš o počínající epidemii akutních respiračních nemocí. Hranice pro epidemii je kolem 1700 případů nemocných na 100.000 obyvatel.

Zdroj s využitím ČTK

Štítky chřipka, epidemie, jižní Morava, zákaz návštěv, nemocnice, návštěva, Jihomoravský kraj, Dětská nemocnice FN Brno, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Nemocnice Břeclav, Krajská hygienická stanice

Brněnské nemocnice kvůli chřipkové epidemii zakázaly návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.