Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnský rektor se zlobí na tělocvikáře z pajdáku. Mají na triku sexuální aféru

Vrásky na čele přidělaly brněnskému rektorovi Masarykovy univerzity Martinu Barešovi zprávy z pedagogické fakulty. Na pajdáku vypukla sexuální aféra, v níž figurují dva tělocvikáři. Pedagogové měli obtěžovat studentky. Šéf školy jednání pracovníků odsoudil a žádá po důkladném vyšetření kauzy.

Podle výpovědí studentek docházelo k nevhodnému chování akademiků mezi lety 2013 a 2022. Hranici slušného chování měli překročit dva odborníci z katedry tělesné výchovy a výchovy ke zdraví, kteří se dopouštěli sexuální harasmentu při výuce, přes zprávy i na lyžácích. 

„Dostala jsem na kurzu od učitele otevřenou nabídku k sexu… Bylo to po značném posilnění alkoholem. Co bylo nepříjemné, že nestačilo jedno odmítnutí. Snažil se mi vysvětlit, proč je to v pořádku, že se s ním půjdu vyspat… Přítel tady není, nikdy se to nedozví a nezávazný sex je v pořádku," zaznělo například ve výpovědi jedné studentek. 

Smršť přišla z médií 

Na obtěžování od učitelů upozornily studentky už loni, univerzita však oba učitele ponechala ve výuce a neinformovala o tom, jakým způsobem muže potrestala. Skandál na brněnském pajdáku vyplul na povrch teprve nedávno poté, co se kauza objevila v médiích. Od té doby vzdělávací ústav citlivou situaci řeší. 

Prověřování v současné době stále pokračuje; a rád bych všechny ujistil, že na jeho základě budou podniknuty další jasné kroky, které jednak povedou k tomu, aby se podobné situace již nemohly opakovat a aby rovněž byla – a to jasně a jednoznačně – vyvozena osobní odpovědnost. Současně jsem již také požádal o to, aby byly nezávisle prověřeny a posouzeny aktuální metodiky a postupy pro šetření a řešení podobných případů,“ napsal v prohlášení rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš, který možné chování pedagogů rázně odsoudil.  

Brněnskému docentovi zlomil vaz sexuální skandál. Univerzita ho vyhodila

Brněnská Masarykova univerzita se vzpamatovává ze skandálu, který otřásl Fakultou sociálních studií. Kauzu má mít na svědomí odborník na politickou filozofii a dějiny myšlení, jenž se podle tvrzení studentky dopustil sexuálního obtěžování. Vedení...

Sex zlomil vaz i docentovi 

Delikátní záležitost spadla na hlavu novému vedení fakulty, do jehož čela nastoupila Simona Koryčánková, která zastává funkci děkana. Uvedla, že ji celá záležitost mrzí. Podle děkanky byly hodiny obou vyučujících mezi žáky oblíbené. Pedagogická fakulta zároveň zvolila kontaktní osoby, které si vyslechnou informace od dalších obětí a svědků. 

Jako rektor jsem byl nově nastupující děkankou Pedagogické fakulty ujištěn, že nové vedení fakulty se problémem velmi intenzivně zabývá a že jsou a budou realizována další nezbytná opatření a kroky,“ sdělil Bareš, který neřeší podobnou kauzu poprvé. Před rokem se vyjadřoval k sexuální problému, který zlomil vaz expertovi na politickou filozofii. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixaybay, Tom Hrivňák

Štítky Brno, MUNI, Barec, Kauza, Pedagogika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

SEX JE NÁŠ - DĚLÁ DOBŘE MNĚ I TOBĚ - to je text od kapely LUCIE......

Neděle, 5. února 2023, 20:54Odpovědět

Brněnský rektor se zlobí na tělocvikáře z pajdáku. Mají na triku sexuální aféru  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.