Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihomoravský kraj podpoří rodiny dotacemi ve výši čtyř milionů korun

Příspěvek ve výši 339 milionů korun na dotační programy v letošním roce schválila Rada Jihomoravského kraje. Na podporu rodin Jihomoravský kraj vyhradil částku čtyř milionů korun, kterou rozdělí mezi obce a neziskové organizace, které o dotaci požádaly.

Jihomoravský kraj dlouhodobě podporuje neziskové organizace, které slouží rodinám. Nyní v kraji funguje téměř 90 mateřských a rodinných center, která se snaží pomáhat rodinám s dětmi, nastávajícím rodičům i rodinám, které se nachází v obtížných životních situacích,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Celý (KDU-ČSL).

Centra nabízí volnočasové programy a kroužky pro děti, vzdělávací kurzy a poradenství pro rodiče i místa pro setkávání rodin. Obce podporují rodiny například prostřednictvím zakládání Family pointů či stavbou dětských hřišť. Jednou z priorit dotačního programu pro obce a města je také vytvoření koncepce v oblasti rodinné politiky.

Počet žádostí o dotace oproti minulému roku vzrostl. V roce 2014 o dotace zažádalo 41 obcí a 140 neziskových organizací, letos žádost podalo celkem 55 obcí a 155 neziskových organizací. V současné době probíhá věcné hodnocení žádostí. Začátkem dubna pak na základě věcného zhodnocení žádostí Rada Jihomoravského kraje rozhodne o rozdělení dotací mezi jednotlivé žadatele.

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, dotace, rodina, nezisková organizace, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj podpoří rodiny dotacemi ve výši čtyř milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.