Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno nabídne na Nový rok bohatý program

Pokud nebudete chtít po silvestrovské noci vyspávat a vstoupit do nového roku svěží, rozhodně si nenechejte ujít nabídku rozmanitých akcí pod názvem Novoroční Brno 2014.

Už od devíti hodin můžete zajít do zoologické zahrady na Mniší horu, kde bude pro návštěvníky připraveno komentované krmení zvířat, jízdy na ponydromu budou pro děti zdarma.

O hodinu později se sejdou na náměstí Svobody cyklisté, kteří vyrazí na tradiční novoroční jízdu na Brněnskou přehradu.

Při procházce městem si rozhodně nenechte ujít v 11 hodin troubení z věže Staré radnice v podání Moravských žesťů. Na zvýhodněné vstupné pak bude staroradnická věž přístupna veřejnosti od 14 do 17 hodin.

Od dvou hodin po poledni budou otevřeny se slevou i některé kulturní a vzdělávací instituce. Novoroční program s překvapením čeká například na návštěvníky Hvězdárny a planetária Brno na Kraví hoře.

Moravské zemské muzeum zase nabízí výstavu Tajemný svět Baltů v Paláci šlechtičen v Kobližné ulici a Moravská galerie otevře všechny své stálé expozice v Místodržitelském paláci na Moravském náměstí a v Uměleckoprůmyslovém muzeu a v Pražákově paláci v Husově ulici, do kterých je od prosince vstup zdarma.

V 16 hodin se v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Mendlově náměstí uskuteční novoroční bohoslužba.

Velkému zájmu se již tradičně těší ohňostroj, který bude odpálen v 18 hodin z hradu Špilberku v režii brněnské pyrotechnické společnosti Theatrum Pyroboli. „Ten novoroční jsme nazvali Doteky hudebních velikánů a je věnován Dvořákovi, Smetanovi a také Janáčkovi, úzce spjatému právě s Brnem. Symbolicky tak zahájíme Rok české hudby, který bude připomínat kulatá výročí našich skladatelů,“ uvedl Ivan Martinek, designér brněnského ohňostroje.

Celodenní program pak uzavře od 20 hodin Novoroční koncert Filharmonie Brno v Janáčkově divadle, která pro posluchače připravila komponovaný pořad To nejlepší z české opery.

Štítky nový rok, silvestr, oslavy, Brno, Hvězdárna a planetárium Brno, Moravské zemské muzeum, Místodržitelský palác, Nanebevzetí Panny Marie, Brněnská přehrada, Mniší hora, Uměleckoprůmyslové muzeum v Brně, Filharmonie Brno, Janáčkovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno nabídne na Nový rok bohatý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.