Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jihu Moravy se lyžuje jen na umělohmotném povrchu u Břeclavi

Na jižní Moravě se lyžuje jen v Němčičkách na Břeclavsku na umělohmotném povrchu. V regionu jsou na lyžaře připraveny i ostatní vleky, chybí ale sníh, který patrně podle meteorologů do konce tohoto roku nenapadne. Denní teploty jsou příliš vysoké na to, aby šlo svahy překrýt uměle vyrobeným sněhem.

"Letos nám počasí moc nepřeje. Naštěstí máme jako jediní v kraji umělohmotný povrch. V lyžařském kurzu máme nahlášeno 380 dětí. Vlek máme pro ně v provozu v sobotu a v neděli dopoledne," řekl dnes ČTK vlekař z Němčiček Jaroslav Stávek. Dospělí si na tamním svahu mohou zalyžovat v sobotu a neděli od 13:00 do 15:00. Lyžování si lze s Němčičkách i dopředu objednat.

Zatím marně čekají na ochlazení vlekaři v Olešnici na Blanensku a v nedalekém Hodoníně u Kunštátu. Na obou místech sice začali s výrobou umělého sněhu, vzhledem k denním teplotám nad nulou ji ale museli zastavit. Dosavadní množství vyrobeného sněhu nepostačuje k tomu, aby s ním vlekaři překryli svahy.

"Předpověď na nejbližší dny je opravdu špatná," řekl ČTK správce vleku v Hodoníně u Kunštátu Josef Kšica. Připomněl, že právě období Vánoc a těsně před Silvestrem je časem, kdy na jihomoravské sjezdovky míří nejvíce lyžařů. Jejich zájem pak obvykle postupně opadává. Lyžaři z regionu se spíše vydávají do horských středisek v Jeseníkách, Beskydech nebo v Alpách.

Bez přírodního sněhu se neobejdou vleky v Blansku-Hořicích a v Předklášteří u Tišnova na Brněnsku. Jižní Morava má nejteplejší klima z regionů v ČR a Vánoce na sněhu si její obyvatelé neužili již několik let.

Štítky Jihomoravský kraj, Morava, Břeclav, svah, Němčičky, okres Břeclav, Hodonín, Kunštát, Vánoce, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy se lyžuje jen na umělohmotném povrchu u Břeclavi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.