Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 28. května 2024  |  Svátek má Vilém
Bez reklam

V brněnských Bosonohách vyřešili nedostupné elektrické vedení. Veřejné osvětlení zajistí solární lampy

Zástupci městské části Brno-Bosonohy se rozhodli v Průjezdní ulici vybudovat veřejné osvětlení, jehož zdrojem energie bude sluneční záření. Důvodem instalace je zvýšení bezpečnosti v nočních hodinách. S ohledem na nedostupnost elektrického vedení v ulici, způsobenou nedávnou výstavbou kanalizace, se úředníci rozhodli pro alternativní řešení.

Vedení městské části Brno-Bosonohy se rozhodlo v Průjezdní ulici vybudovat alternativní veřejné osvětlení. Kvůli nedávné výstavbě kanalizace je v místě nedostupné elektrické vedení, ulici tedy v nočních hodinách osvítí solární lampy. Důvodem instalace je podle zástupců radnice zvýšení bezpečnosti v nočních hodinách i úspora energie.

„Po měsíci testování první lampy jsme opravdu nadšeni z jejího výkonu. Osvětlení je vybaveno pohybovými čidly a intenzita světla se mění v závislosti pohybu chodců. Tímto způsobem nejen zlepšují bezpečnost, ale také šetří energii,“ uvedl v tiskové zprávě starosta městské části Brno-Bosonohy Martin Černý (KDU-ČSL).

Celková cena lampy je sedmdesát tisíc korun včetně DPH. Městská část plánuje instalaci dalších dvou solárních lamp při ulici Průjezdní, aby bylo zajištěno co nejlepší pokrytí osvětlením a dodržení požadovaných standardů.

Ohodnoť článek

Foto KAM Brno

Štítky elektřina, solární panely, energie, osvětlení, Brno-Bosonohy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnských Bosonohách vyřešili nedostupné elektrické vedení. Veřejné osvětlení zajistí solární lampy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.