Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Muž v Brně zapálil budovu, uvnitř které byli uvězněni dva lidé. Odsedí si sedm a půl roku ve vězení

Krajský soud v Brně dnes rozhodl v případu požáru v brněnské ulici Rumiště. Poslal cizince původem z Polska na sedm a půl roku do vězení a na deset let jej vyhostil z Česka. Osmatřicetiletý muž podle žalobce založil požár u budovy v bývalé průmyslové zástavbě, v objektu přitom zůstali uvězněni dva lidé, kteří se při požáru zranili. Od horších následků jim pomohl jiný muž a rychlý příjezd záchranářů. Rozhodnutí není pravomocné, strany si ponechaly lhůtu pro možné odvolání.

Zapálil exmanželku i s milencem

Událost se stala loni 12. července, kdy muž podle obžaloby po konfliktu s bývalou partnerkou rozdělal oheň u dveří budovy, přičemž věděl, že v budově zůstala jak ona, tak její přítel. Ke vznícené stavbě vyjíždělo okolo deseti jednotek hasičů, na místě v té době ale už zasahoval i hrdina z blízké opravny pneumatik. Zachránce si k domu přistavil žebřík, vylezl na úroveň okna a částečně vypáčil mříž, za kterou byl lapen zoufalý pár. Dvojice se ze zakouřeného druhého patra nemohla dostat kvůli množství horkého a jedovatého dýmu, okno bylo navíc zataraseno železem.

Muž podle žalobce věděl, že z budovy kromě vchodových dveří nevede jiný východ, protože okno v patře bylo zamřížované. Bylo to z důvodu, že budovu používali squatteři. Žena utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na dvaačtyřiceti procentech těla. Její druh utrpěl popáleniny na deseti procentech těla. Policistům se podařilo najít podezřelého díky výpovědím svědků a kamerovým záznamům z okolí.

Cizinec v Brně zapálil exmanželku i jejího milence, vyšetřila policie

V hořící klec se minulý měsíc proměnil dům v průmyslovém areálu Rumiště v Brně. Při požáru zůstal ve druhém patře budovy uvězněný pár, kterému ze žhnoucího pekla pomohl ven odvážný mechanik z nedalekého pneuservisu. Kriminalisté nyní zjistili, že...

Jen jsem odhodil cigaretu, tvrdí muž

Obžalovaný vinu částečně doznal, popřel ale, že by jednal úmyslně. Požár podle něj vznikl, když odhodil cigaretu na hromadu smetí, která se tam nacházela. „Částečně se cítím být vinen, ale nezapálil jsem to úmyslně. Stalo se to odhozením cigarety na hromadu smetí, které se tam nacházelo. Byl jsem tak opilý, že jsem nedomyslel, co dělám,“ popsal muž před soudem při dřívějším jednání.

Uvedl také, že se pak ještě vrátil zpět, už to ale hořelo a on nevěděl, co má dělat. „Šel jsem pryč. Velmi mne to mrzí, co se stalo, ale stalo se to pod vlivem alkoholu,“ uvedl muž. Muž ale v přípravném řízení u policie uvedl, že v rozčílení podpálil papírek a odhodil jej. Obžalovaný na to reagoval, že to bylo na nátlak policie. Trval na tom, že požár nezaložil schválně.

Soud v Brně se začal zabývat dvojnásobným pokusem o vraždu. Muž zapálil budovu, uvnitř byli lidé

Krajský soud v Brně se dnes začal zabývat dvojnásobným pokusem o vraždu v Brně na Rumišti z loňského července, obžalovanému muži hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně výjimečný trest. Osmatřicetiletý Krzysztof Antoni Bugla původem z Polska...

Při požáru se zranilo šest lidí

Záchranáři měli na místě sedm prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu. Jejich mluvčí Michaela Bothová tehdy uvedla, že se při požáru zranilo šest lidí, z toho tři civilisté. Jeden byl popálený těžce, jeden lehce, třetí se nadýchal kouře. Všichni skončili ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. 

Při zásahu se zranili také dva policisté, kteří se nadýchali kouře. Záchranáři oba převezli k dalšímu ošetření do Vojenské nemocnice. Zranil se i jeden z hasičů, kterého zdravotníci po ošetření ponechali na místě. 

Při požáru v Brně se zranilo šest lidí. V nemocnici skončili i dva policisté

Šest lidí, z toho dva policisté a jeden hasič, se zranilo při požáru v Brně v bývalém průmyslovém areálu v ulici Rumiště. Hořel odpad v jednom z domů, požár poškodil i střechu objektu. Příčina požáru i výše škody zatím není známa.

Sedm a půl roku ve věžení a vyhoštění

Osmatřicetiletého Poláka poslal Krajský soud v Brně za těžké ublížení na zdraví na sedm a půl let let do vězení. Soud jej také na deset let vyhostil z České republiky. Hrozilo mu až dvacet roků za mřížemi, jelikož byl nejprve souzen za pokus o vraždu. 

„V obžalobě je popsán pokus o vraždu na dvou osobách, soud dospěl k závěru, že to neodpovídá důkazní situaci, kterou má soud k dispozici. Popis skutku byl upraven v souladu s dokazováním,“ uvedl předseda senátu Aleš Novotný. Rozhodnutí není pravomocné, strany si ponechaly lhůtu pro možné odvolání.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky soud, požár, trestná činnost, Krajský soud v Brně, hasiči, policisté, záchranáři, násilí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně zapálil budovu, uvnitř které byli uvězněni dva lidé. Odsedí si sedm a půl roku ve vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.