Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Brněnský dopravce upozorňuje na nevhodné chování cestujících. Lidé ve vozech pohazují jídlo i výkaly

Dopravní podnik města Brna varuje před nevhodným chováním v hromadné dopravě. Mezi nevhodné zvyky patří pohozené jídlo, hlasité telefonování či dobíhání spojů. Dopravce se ale setkal i s výkaly či kondomy na sedačkách. Cestující mají informovat o pravidlech přepravy komiksy ve vozech a preventisté.

Dopravní podnik města Brna upozorňuje na nevhodné chování v prostředcích městské hromadné dopravy. Situace, ke kterým denně dochází, zpracoval formou komiksů, které jsou k vidění ve vozech. Slibuje si od toho, že nad svým chováním budou cestující více přemýšlet.

„Jídlo a pití v našich vozech, hlasité telefonování, které obtěžuje ostatní, dobíhání, to jsou časté nešvary, se kterými se dennodenně setkáváme a které často ovlivňují kvalitu naší služby. Na nevhodné chování ostatních si stěžují i sami cestující. Je proto důležité o pravidlech cestování znovu informovat. Chceme, aby se cestující v MHD cítili jako doma, ale zároveň je prosíme, aby se také tak chovali,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Lidé ve vozech pohazují odpadky nebo zbytky jídla.  Objevují se ale také výkaly, zvratky nebo povalující se kondomy. „Témata jsme volili nejen na základě zpětné vazby od cestujících, ale také zkušenosti řidičů. Kampaň podpoříme nasazením našich preventistů, kteří budou ve vozech na nevhodné chování cestující upozorňovat,“ dodal Havránek.

Dalším nešvarem je dobíhání spojů. Podle přepravních podmínek musí být cestující připraveni na zastávce a řidič nemá povinnost čekat. Dobíhající tak zdržuje dopravu a mnohdy ohrožuje své zdraví. „Lidé například běží přes silnici na červenou, vbíhají do tramvajové trati bez rozhlédnutí, dělají to i rodiče s dětmi nebo senioři. Je čas veřejnost učit, že se nedobíhá a je bezpečnější počkat na další spoj, vždyť jede za pár minut,“ upozornil Havránek.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky DPMB, doprava, autobus, trolejbus, šalina, tramvaj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Místo komiksu OBUŠEK - SILNÉHO BORCA A HNED PŘI ODHOZENÍ PAPÍRU V MHD NA ZEM - POŘÁDNĚ SEŘEZAT PRO VÁSTRAHU OSTATNÍM - TO BY BYLO PONAUČENÍ A NE ČMÁRANICE K NIČEMU!!!!

Neděle, 26. května 2024, 08:31Odpovědět

Marie Glanczová

Oni by ty spoje museli trochu navazovat...

Neděle, 26. května 2024, 00:16Odpovědět

Jan Novák

Obávám se, že právě ti spoluobčané, kdo jsou příčinou hluku a znečišťování nejen vozů MHD, se chovají "jako doma" a zcela vědomě je nezajímají nějaká společenská pravidla nebo ohleduplnost vůči ostatním. Proti těm kampaň v médiích nebo MHD nepomůže...

Sobota, 25. května 2024, 10:32Odpovědět

Brněnský dopravce upozorňuje na nevhodné chování cestujících. Lidé ve vozech pohazují jídlo i výkaly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.