Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Vyškov bude v Drnovicích bojovat s Karvinou o postup do nejvyšší fotbalové ligy

Podruhé za sebou budou fotbalisté MFK Vyškov usilovat v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Před rokem neuspěli v souboji se Zlínem po výsledcích 0:0 a 0:1, nyní jim v cestě stojí Karviná. První zápas se hraje ve čtvrtek v nedalekých Drnovicích, kde je MFK doma. Podle generálního manažera klubu Zbyňka Zbořila jsou velkým favoritem baráže Slezané.

Oproti loňské baráži je Vyškov ve zcela odlišné situaci. „Před rokem naše forma stoupala a dá se říct, že gradovala. Se Zlínem jsme odehráli dvě vyrovnaná utkání. Letos naše forma klesá," řekl Zbořil.

Ještě po podzimu vedl Vyškov druhou ligu o čtyři body před Duklou a měl našlápnuto k tomu, aby do první ligy postoupil přímo jako vítěz. Na jaře ale vyhrál ze čtrnácti zápasů jen tři, v posledních pěti získal pouze bod. V tabulce spadl na čtvrté místo a baráž hraje jen proto, že druhé béčko Olomouce se o postup ucházet nemůže. „Tohle není forma pro baráž," podotkl Zbořil.

Za ústupem z pozic lze hledat více důvodů. Moravský klub v zimní přestávce změnil majitele, místo kamerunského podnikatele Kingsleyho Pungonga jej vlastní americká investiční skupina Blue Crow Sports Group, která podle médií usiluje i o vstup do Sigmy Olomouc.

„Naším hlavním problémem byla ale značná obměna kádru. Těch změn bylo opravdu hodně a podepsaly se na naší výkonnosti," uvedl Zbořil.

V zimě odešli Cheick Souaré, Idjessi Metsoko (oba Plzeň) a Bienvenue Kanakimana (Jablonec). Tyto opory tak navázaly na letní odchod Sampsona Dweha do Plzně a návrat gólmana Antonína Kinského do Slavie z hostování. I tak tvoří základ týmu trenéra Jana Kameníka cizinci, devět z nich pochází z Afriky.

V barážových utkáních se ještě nikdy nepodařilo postoupit týmu z druhé ligy. „Nůžky mezi oběma soutěžemi se rozevírají stále více," řekl Zbořil. I proto je podle něj velkým favoritem Karviná. „Jdeme do dvojzápasu s pokorou a respektem, ale to neznamená, že nebudeme bojovat na hranici možností," uvedl Zbořil.

V případě úspěchu má podle něj klub připravenou variantu, kde by první ligu hrál. Zbořil o ní však zatím nechtěl mluvit. Stadion v Drnovicích nesplňuje parametry pro nejvyšší soutěž.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MFK Vyškov

Štítky sport, fotbal, první liga, baráž, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov bude v Drnovicích bojovat s Karvinou o postup do nejvyšší fotbalové ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.