Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Brně schválili stavbu multifunkční haly. Cena se vyšplhala na sedm miliard

Brněnští zastupitelé v úterý schválili stavbu multifunkční haly na výstavišti a její financování. Stavba objektu by měla podle radního města Petra Kratochvíla (ODS) stát 6,8 miliardy korun. O hale se rozhodlo i přesto, že ještě není známý její provozovatel, kterým měla původně být hokejová Kometa.

Samotná stavba haly, která vyroste v areálu výstaviště, má stát 4,4 miliardy korun. Jedna miliarda je rezerva pro případ inflace, zbylá část je určená na další přidružené stavby a pozemkové transakce.

Podle Kratochvíla bude město čerpat zhruba dvě miliardy korun z úvěrů, tři sta milionů korun přispěje Národní sportovní agentura a dvě stě milionů Jihomoravský kraj. Zbylé zhruba čtyři miliardy zaplatí město ze svého rozpočtu v průběhu stavby. 

Původně měl celý projekt stát čtyři miliardy korun. Brno předpokládá, že hala bude vydělávat tak, aby každý měsíc provozovatel platil miliony korun do rozpočtu Brna. Nyní ukončilo město výběr stavební firmy a schválení má v nejbližší době ještě projednávat rada města.

Multifunkční budova se stane zázemím pro sportovní i kulturní akce. Primárně by měla sloužit brněnské Kometě, která se do objektu přesune z Winning Group Areny. Kometa měla být zároveň také provozovatelem objektu, ke shodě s městem ale nakonec nedošlo. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto A PLUS, a. s., a Arch.Design, s.r.o.

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Brno, ODS, Národní sportovní agentura, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Hanovský

...a kdo těch 7 mld. Kč v těhle s..č...h zaplatí ?!

Čtvrtek, 23. června 2022, 08:18Odpovědět

V Brně schválili stavbu multifunkční haly. Cena se vyšplhala na sedm miliard  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.