Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno vyhlíží nový zdravotnický komplex, který nahradí bývalou léčebnu

Na brněnském Červeném kopci se přibližuje stavba nového sociálně-zdravotnického komplexu, který vyroste v areálu bývalé léčebny dlouhodobě nemocných. Město má schválenou projektovou dokumentaci a očekává, že zanedlouho vyhlásí výběrové řízení na zhotovitele.

Se stavbou nového zdravotnického komplexu s kapacitou 150 lůžek pro dlouhodobě nemocné se počítá už téměř dva roky, kdy návrh představila radnice. Podle plánů se vzniknou tři nové pavilony, které se propojí jednopodlažní vstupní halou. Pro pacienty vznikne i nové atrium. 

Projektová dokumentace je v tuto chvíli vyhotovena a schválena. Byl tedy překonán další mezník v přípravě projektu. Nový komplex se posune k územnímu řízení a následně k výběru zhotovitele,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL),

Někdejší zdravotnické středisko na jihozápadním kopci od středu moravské metropole fungovalo donedávna pod Nemocnicí Milosrdných bratří. Kvůli špatnému technickému stavu objektů se museli lékaři a zdravotničtí pracovníci vystěhovat. Na krátký čas se pak v budovách zabydleli sociálně slabí ze zrušené ubytovny v Šámalově ulici, což vzbudilo značný povyk v tamější poklidné lokalitě. Chátrající stavby, jež pocházely z 19. století, šly loni k zemi, aby ustoupily specializovanému centru pro potřebné, které má podle dřívějších odhadů radnice vzniknout do roku 2024. 

Jednotlivé pavilony budou čtyřpodlažní a kromě zázemí pro pacienty bude zdravotnický komplex vybaven ordinacemi lékařů, pracovnami zdravotních sester, rehabilitačními místnostmi, prostory stacionární péče, společnými prostory, jídelnami, sociálním zázemím a dalším vybavením,“ popsala Zuzana Obalilová z tiskového střediska magistrátu. 

Součástí investiční akce magistrátu, jež vyjde na více 350 milionů korun, je rovněž vybudování ploch pro stání automobilů. Počítá se s 51 parkovacími místy, kdy čtyřicet z nich se zakryje pergolou. „Toto rozvržení jsme prostřednictvím Kanceláře architekta města řešili i s městskou částí Brno-střed. Komplex bude postaven podle projektu společnosti RANGHERKA,“ dodal radní za oblast územního plánování a rozvoje Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Architektonické studio RANGHERKA

Štítky Brno, Zdravotnictví, Stavba, LDN, Rekonstrukce, Léčebna dlouhodobě nemocných, Červený kopec, KDU-ČSL, Petr Hladík, Nemocnice Milosrdných bratří, Rangherka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vyhlíží nový zdravotnický komplex, který nahradí bývalou léčebnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.