Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Baťově kanále letos vyroste nové přístaviště

U Starého města vybuduje Povodí Moravy nové přístaviště. Spolu s dalšími opravami se tak zvýší komfort, plynulost i bezpečnost plavby po Baťově kanále. Koncem června už tudy projedou první vodáčtí nadšenci.

Loni v listopadu zahájilo Povodí Moravy výstavbu nového přístaviště na Baťově kanálu u kotviště Kunovský les. Přístaviště bude mít dostatečně velkou kapacitu a kvalitní technické vybavení, aby zde mohly lodě zakotvit a čekat před vplutím do zdymadla, nad kterým vznikne přístavní molo.

 „Nové přístaviště zajistí vyšší komfort i bezpečnost návštěvníků Baťova kanálu. Přístaviště včetně horní rejdy plavební komory bude dlouhé sto dvacet metrů a povede v pěti výškových úrovních. První část horní rejdy v délce pětačtyřicet metrů bude sloužit jako prostor pro výjezd plavidel z plavební komory, na kterou naváže čekací prostor v délce třiceti metrů,“ popsal podobu nového přístaviště generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

Hotovo v červnu

Kromě modernizace horní rejdy se přístaviště dočká i nového plavebního značení a osvětlení. Aby nedocházelo k poškození lodí, například v případě nedobrzdění, budou čekací prostor tvořit dubové desky. Stavbu za deset milionů dokončí na sklonku letošního června.

Současně pokračují opravy Baťova kanálu od Veselí nad Moravou po  Vnorovy. „Práce jsou bez komplikací a dokončíme je v plánovaném termínu tak, aby mohla hlavní plavební sezóna tradičně začátkem května odstartovat,“ ujistil mluvčí povodí Moravy Petr Chmelař. Stavební práce na Baťově kanále nepovedou k žádným plavebním či rekreačním omezením. Návštěvníci Baťova kanálu si tak užijí návštěvu této turisticky oblíbené oblasti a výlety okolo něj si díky přilehlým trasám užijí i cyklisté.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Povodí Moravy

Štítky Baťův kanál, přístaviště, Povodí Moravy, Povodí Moravy (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Baťově kanále letos vyroste nové přístaviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.