Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

SESTŘIH ZÁPASU: Zbrojovka padla potřetí v řadě. Na Plzeň nestačila a prohrála 1:4

K pátému utkání Fortuna ligy zamířila Zbrojovka Brno do Plzně. Zatímco se tým z jižní Moravy před zápasem krčil na posledním místě tabulky, viktoriáni byli povzbuzeni čtvrtečním postupem do playoff Evropské ligy.

Rychlý gól na začátku a problémy v obraně

Trenér Miloslav Machálek udělal oproti poslednímu ligovému utkání pět změn v sestavě a na hřiště poslal i nové posily Gajiče s Reiterem. Ani oni však nezabránili rychlému vstupu Plzně do zápasu a už ve druhé minutě zakončoval ve vápně zcela osamocený Čermák po krásném pasu z levé strany – 1:0.

Obraz hry v prvních minutách naznačil, že zbrojováky čeká náročný zápas. Domácí pokazovali své kvality v kombinaci a hlavně rychlí krajní záložníci dělali brněnské obraně velké potíže. V desáté minutě mohl zvyšovat skóre Beauguel, ale na brankové čáře jej vychytal pozorný Šustr.

Plzeňští drželi míč trpělivě na kopačkách a čekali na chybu v postavení soupeře, z dobrého napadání hostů se však domácí často zvládli vykombinovat. Po dalším krajním průniku v jedenadvacáté minutě hry a následném centru neudržel Šustr míč ve svých rukavicích a následnou dorážkou pozdravil Kopic pouze fanoušky za brankou.

I Flinta se dočkala své šance, když novic Reiter šikovně vnikl do šestnáctky a naservíroval míč kapitánovi Štěpanovskému. Ten však nedokázal míč dostat za záda Hrušky a Zbrojovka se musela bránit dalšímu kontru.

Zmatky v obraně provázejí brněnský tým po celou sezonu a ani toto utkání nebylo výjimkou. Po chybném dostoupení se minutu před koncem poločasu dostal do samostatného nájezdu Kopic a tváří v tvář Šustrovi zvýšil na 2:0.

Změna rozestavení kýžené zlepšení nepřinesla

Do druhého poločasu vstoupili Brňané v novém rozestavení se třemi stopery. Tento tah však průběh hry příliš nezměnil a Plzeň dál dominovala. Smutný debut si odbyl stoper Gajič, který v šestapadesáté minutě přišlápl po rohu domácích Kopice, což odhalil videorozhodčí a pískala se penalta. Z pokutového kopu se nemýlil Beauguel a upravil na 3:0.

O dvanáct minut později se dostalo k oslavám i Brno. Střídající Hladík svou zarputilostí sám překonal celou obranou soupeře a tvrdou střelou pod břevno změnil skóre na 3:1. Pro  útočníka Zbrojovky to byla první ligová trefa.

Radost týmu z druhého největšího města Česka ale trvala pouhé tři minuty. Na časomíře svítila 71. minuta, když si za obranu naběhl Ba Loua, který přesným centrem našel Hořavu. Ten zcela nepokrytý změnil výsledek zápasu na konečných 4:1.

Vstup do utkání s námi otřásl, říká Machálek

Po zbytek času svěřenci slovenského trenéra Guly kontrolovali hru a zkušeně dovedli zápas do konce. Zbrojovka Brno tak prohrála už třetí zápas v řadě a dál jí náleží poslední místo v tabulce nejvyšší české soutěže. „Nevyšel nám vstup do utkání, což s námi hodně otřáslo,“ hodnotil lodivod Brna Miloslav Machálek.

Ten viděl příčinu prohry v malé agresivitě svých svěřenců a špatné defenzivní činnosti. „Nejde jen o obránce, protože jsme špatně reagovali i v záloze,“ dodal trenér.

Jeho tým čeká v neděli ve Wedos aréně zápas s Karvinou. „Nebude to lehké utkání, ale musíme už naplno bodovat,“ vyhlíží utkání s týmem na desátém místě Machálek. 


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, plzeň, prohra, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Evropská liga UEFA, 1. česká fotbalová liga, Miloslav Machálek, Jihomoravský kraj, MFK Karviná, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SESTŘIH ZÁPASU: Zbrojovka padla potřetí v řadě. Na Plzeň nestačila a prohrála 1:4  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.