Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ČokoFest ve Slavkově láká návštěvníky i na netradiční čokoládové pochutiny, jako je maso, pivo či víno

Známý Čokoládový festival zamíří poprvé do Slavkova u Brna. Akce se bude konat od soboty 12. do neděle 13. září na nádvoří a v bočních křídlech místního zámku. Dospělý za lístek zaplatí 60 korun, studenty a seniory vyjde na 40 korun. Děti do 6 let mají vstup zdarma.

Pořadatelé zvou návštěvníky na jedinečnou událost pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek. Na své si přijdou i milovníci piva, kteří budou mít unikátní příležitost ochutnat čokoládové pivo. Nezapomnělo se ani na vinaře, k nabídce tedy bude i víno z čokolády.

K ochutnání budou i klasické čokolády, čokoládové tabulky, pralinky, lanýže, ale také churros, makaróny, vafle či maso. „Na Čokoládový festival jezdíme pravidelně do Valtic, z Brna je to trošku zajížďka. Proto jsme rádi, že letos je to ve Slavkově, který je od Brna kousek. Děti se už nemohou dočkat,“ okomentovala pravidelná návštěvnice Katka Koutská.

Hra o poklad

Pro děti bude připravený stánek s malováním na obličej, vystoupení kouzelníka, stánek s malováním čokoládou a barevným pískem. Děti i dospělí se mohou zúčastnit workshopů a naučit se vařit s čokoládou. Program obohatí i koncerty s africkou a mexickou hudbou.

Hlavním lákadlem je ale hra o poklad. „Pro návštěvníky jsme připravili hru o poklad. Osm klíčů k pokladu bude uschováno do zlatých čokoládových pohárků, které budou k zakoupení u vstupu za 30 korun. Ale pouze jeden z těchto klíčů otevře truhlu s dárky a odměnou 5 tisíc korun,“ vysvětlil hru organizátor akce Chris Delattre.

„Zatím se nám nikdy nepodařilo vyhrát,“ řekla Koutská. Bez štěstěny je taky další pravidelný návštěvník Marek Šimeček. „Snažíme se každý rok, ale bohužel zatím bez výhry,“ sdělil Šimeček. „Možná letos se to změní,“ dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČokoFest, pochutiny z čokolády, víkend, Slavkov, Slavkov u Brna, pivo, čokoláda, víno, maso, Brno, pochutiny, festival, Valtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČokoFest ve Slavkově láká návštěvníky i na netradiční čokoládové pochutiny, jako je maso, pivo či víno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.