Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Seznamovací akce pro prváky vysokých škol lákají na adrenalin i alkohol

Pro mnoho mladých lidí se září pojí se začátkem studia na vysoké škole. V Brně se koná hned několik akcí, které mají za úkol pomoct budoucím prvákům vzájemně se seznámit, dozvědět se důležité informace o univerzitě nebo zažít adrenalinovou zábavu.

Seznamovák je určený pro všechny

Seznamováku se mohou zúčastnit zájemci nehledě na univerzitu nebo fakultu. Je jednou z nejdelších seznamovacích akcí pro studenty brněnských vysokých škol, trvá totiž hned pět dní. Ubytování je zajištěné v kempu u Pasohlávek na břehu Novomlýnské nádrže v bungalovech pro čtyři až šest lidí. Na začátku programu je čeká seznámení a teambuildingové hry, studenti nejsou ochuzení ani o informace o jejich budoucí škole, životě v Brně, pracovních příležitostech nebo možnosti vyjetí na Erasmus.

Jedním z hlavních bodů programu je celodenní návštěva Aqualandu Moravia, spektrum možných činností v ostatních dnech je ale široké. V plánu je degustace moravských vín, wakepark, paintball a tematická party každý večer. Uvolnit se mohou v chill-out zóně. „Jela jsem na Seznamovák se zlomenou rukou v sádře, takže jsem se spousty aktivit nemohla zúčastnit naplno. I přes to jsem si to ale užila a poznala tam několik super lidí,“ ohodnotila účastnice Monika Kulhánková. V současnosti se lidé mohou na událost přihlásit jako náhradníci.

Zaškolovák je rozdělený podle univerzit

Zaškolovák se koná zvlášť pro studenty MU, Mendelovy univerzity (MENDELU) a Vysokého učení technického (VUT). V kempu na Vranovské přehradě na ně čeká sportovně-adrenalinový program, při kterém si mohou vyzkoušet skákací boty, fitness, zumbu, skok z mostu do volného prostoru na napnutém laně, vodní fotbal nebo bumperball. Večer je prostor k relaxaci při sledování filmů a hraní karet. Zasmát se mohou při show Na Stojáka, na které vystoupí například Petr Vydra nebo Adéla Elbel.

Účastníci nebudou ochuzení ani o výlety do přírody, workshopy, seznamovací hry a party. Zaškolováku pro VUT se zúčastnil Tomáš Horeličan. „Akce byla super, lidi taky. Zábavy bylo hodně a lokalita se mi líbila. Poznal jsem spolužáky ze svého oboru, ale i kopec lidí z jiných, se kterými jsem už potom bohužel moc času netrávil. Ale určitě bych akci budoucím prvákům doporučil jako fajn začátek vysoké školy,“ doporučil. Kapacita akce pro VUT už je naplněná, začínající studenti MU a MENDELU se ale ještě pořád mohou přihlásit. První se na přehradu podívají ty z MENDELU, a to od 10. do 13. září 2020. O dva týdny později je vystřídají nováčci z MU.

Prvákoviny ocení prváci z Masarykovy univerzity

Prvákoviny pořádá Masarykova univerzita (MU) pro začínající studenty jednotlivých fakult. Konají se ve čtyřech různých termínech ke konci září. Oproti ostatním akcím trvají pouhé dva dny a jejich zaměření je možná více praktické. Organizátoři slibují, že kromě seznámení se spolužáky zájemci také zjistí, jak si vytvořit nejlepší rozvrh nebo co je čeká v prvním semestru. Poznají svoji fakultu i přilehlé menzy a již zkušení studenti jim vysvětlí, jak funguje Informační systém, který je pro mnoho nováčků oříškem.

Speciálním bodem programu je City Rallye, v jehož rámci lektoři představí ta nejdůležitější a neznámější místa, kde lze trávit studijní i volný čas. „Díky Prvákovinám jsem už od samého začátku měla na univerzitě plno kamarádů. Připravený program mi pomohl rychleji se seznámit s životem vysokoškoláka a měla jsem tak oproti jiným v plno věcech náskok,“ pochválila Hana Mléčková. Volná místa jsou ještě pro studenty informatiky a Ekonomicko-správní fakulty, ostatní se mohou přihlásit jako náhradníci.

Blabloviny lákají na výlety a vodní dýmku

V neposlední řadě mají studenti možnost vyjet na Blabloviny. Organizátoři lákají studenty na sportovní aktivity, zábavnou stezku po okolí, alkoholové hry, vodní dýmku v čajovně nebo deskovky. Tři turnusy různé délky, které mají ještě volná místa, nabídnou také výlety k přehradě, na hrad Bítov a zámek Vranov. Večer čekají zájemce táboráky, diskotéka, letní kino a karaoke. K tomu si instruktoři připravili také důležité informace o škole. Účastníkům poradí, jak nejlehčeji získat kredity nebo z čeho se vyplatí učit. Na programu je i představení studentských spolků a Erasmu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Viktorinová, Facebook / Seznamovák, Zaškolovák MUNI, Prvákoviny

Štítky Masarykova univerzita, Vysoké učení technické, Mendelova univerzita, prváci, seznamovací akce, vysoká škola, univerzita, Brno, Vysoké učení technické v Brně, Mendelova univerzita v Brně, výlet, Aqualand Moravia, Pasohlávky, Adéla Elbel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Doležel

Na správnou párty či oslavu si dnes můžete pozvat DJ, který vám bude pouštět hudbu dle libosti. DJ Patzy, který nabízí své služby především ve středních čechách je navíc velmi dobrý moderátorem a konferenciérem: https://djpatzy.cz/hudba-dj-na-vecirek-ci-party/

Středa, 19. května 2021, 11:02Odpovědět

Seznamovací akce pro prváky vysokých škol lákají na adrenalin i alkohol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.