Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnes začíná několikaměsíční rekonstrukce ulice Veveří. Přinese omezení a změny v dopravě

V Brně dnes začala několikaměsíční oprava ulice Veveří. Nutná je kvůli tomu, že po ní dva roky povede výluková trasa pro tramvajovou linku 1, která nebude moct jezdit Žabovřeskou ulicí kvůli stavbě velkého městského okruhu. Zatím je jen částečně omezený provoz aut, od 16. května budou tramvaje jezdit pouze po jedné koleji a během letních prázdnin bude zcela vyloučený provoz tramvají, uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

V budoucnu šalina každou minutu a půl

Ulice musí být připravená na to, aby zvládla nápor tramvají. Budou po ní jezdit současné linky 3, 11 a 12 a k tomu linka 1, na které budou jezdit velkokapacitní soupravy. V každém směru tak pojede v ranní špičce tramvaj každou minutu a půl.

„Zejména u inženýrských sítí hrozí, že by zvýšený provoz na Veveří nevydržely. Počítáme s pracemi v nejproblematičtějších úsecích kanalizace a vodovodu. Především se jedná o vodovodní řad z roku 1929 v úseku od Žerotínova náměstí po ulici Slovákova, kde došlo jen v lednu už ke třem haváriím. Dělníci také zajistí sanaci kanalizační stoky z roku 1910, která se v úseku mezi ulicemi Smetanova a Sokolská nachází pod tramvajovou tratí a je značně poškozená," uvedla dříve v tiskové zprávě primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Doprava je nyní vedena po Kounicově

Ode dneška zatím jezdí trolejbusy linek 32, 34 a 36 směrem z centra kolem rektorátu Masarykovy univerzity do Kounicovy ulice, zastávky se ale nemění. Stejně tak řidiči nyní nemohou jet na Veveří ze Žerotínova náměstí a musejí také po Kounicově.

V polovině května by na práce na podzemních sítích měla navázat oprava tramvajové trati v úseku od ulice Jana Uhra po Žerotínovo náměstí. V první fázi od 16. května do 26. června budou tramvaje jezdit po jedné koleji mezi Smetanovou a Žerotínovým náměstím. Od 27. června do konce srpna by tudy tramvaje neměly jezdit vůbec. Auta směrem do centra ulicí v omezeném režimu projedou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kopeme za Brno

Štítky Veveří, ulice, rekonstrukce, tramvaje, dpmb, Brno, Silnice I/42, Jan Uher, Markéta Vaňková, Masarykova univerzita, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začíná několikaměsíční rekonstrukce ulice Veveří. Přinese omezení a změny v dopravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.