Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jihomoravský kraj dostal 3000 rychlotestů na koronavirus. Potvrzených nakažených je aktuálně pětatřicet

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva zdravotnictví 3000 rychlotestů na koronavirus. Jsou ve Fakultní nemocnici Brno, řekl dnes novinářům hejtman Bohumil Šimek (ANO). Podle něj by měly nemocnice v brzké době dostat 4500 roušek.

Náměstek ředitel Fakultní nemocnice Brno Ondřej Ludka řekl, že rychlotesty se budou využívat u pacientů i zaměstnanců, poslouží jak pro fakultní nemocnici, tak pro krajská zařízení.

Hejtman uvedl, že ho mrzí, že lidé v první linii nejsou vybaveni ochrannými pomůckami. „Nejsme s tím zatím schopní nic moc dělat. Za víkend jsme dostali 3300 respirátorů pro Fakultní nemocnici Brno a záchranku, pak 8500 pomůcek pro sociální služby. Obdrželi jsme i dalších 1500 respirátorů, které šly do nemocnic a na záchranku pro ty nejdůležitější," uvedl Šimek. Podle něj kraj roušky shání, zájemci mohou kraji posílat nabídky na e-mail nakupy@jmk.cz.

Jihomoravský kraj má tři speciální týmy, které jezdí na odběry domů k pacientům s podezřením na koronavirus. Ve spolupráci s hygieniky je zajišťují záchranáři s Fakultní nemocnicí Brno a se znojemskou a kyjovskou nemocnicí. Podle Šimka by se měl rozjet další tým v břeclavské nemocnici.

V České republice je přes 460 potvrzených případů nákazy koronavirem. V Jihomoravském kraji je 35 případů.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, brno, fakultní nemocnice, nakažená, jižní morava, případy, epidemie, roušky, rychlotesty, Jihomoravský kraj, COVID-19, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Bohumil Šimek, ANO 2011, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj dostal 3000 rychlotestů na koronavirus. Potvrzených nakažených je aktuálně pětatřicet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.